Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Криворізькі школярі мають всі можливості проводити літні канікули в місті «спортивно»

Створено: 2017-06-14 08:45:01Оновлено: 2017-06-14 08:48:20

У всіх районах Кривого Рогу стартувала спартакіада «Юність 2017» серед пришкільних таборів. Протягом літа буде проведено більше 150 спортивних змагань, в яких візьмуть участь 15 тисяч хлопчиків і дівчаток.

Літні канікули - довгоочікуваний час для школярів. Після закінчення навчального року необхідно відпочити, отримати нові враження та яскраві емоції. Цьому сприяє оздоровлення в пришкільних таборах. Тут діти активно займаються фізкультурою і спортом, зміцнюють здоров'я і беруть участь у різних спортивних змаганнях.

«Завжди з особливою увагою ми підходимо до питання літнього оздоровлення наших дітей. Максимально намагаємося охопити якомога більше дітлахів, щоб вони відпочили і набралися сил до нового навчального року. Для цього максимально задіяні спортивні майданчики, а їх у нас в місті більше 800», - підкреслив мер Юрій Вілкул.

Голова комітету фізкультури і спорту Олександр Ступак сказав: «З перших днів літніх канікул в місті традиційно ми відкрили спартакіаду «Юність 2017». У ній беруть участь не тільки вихованці пришкільних таборів, а й «дворові» команди хлопців, які зараз не знаходяться в оздоровчих таборах, але проводять час у місті. Кожен може проявити себе, показати здібності і при цьому відмінно відпочити і завести нових друзів».

Вже пройшли перші тури змагань з легкої атлетики, міні-футболу та волейболу. Діти змагатимуться в настільному тенісі, шашках, стрибках на скакалці, підтягуванні на перекладині, баскетболі та інших видах спорту.

В першу зміну в 10 пришкільних таборах оздоровлюється 760 юних спортсменів. Це школярі, які професійно займаються різними видами спорту. Протягом літа вони продовжують тренуватися і брати участь в змаганнях.

Тільки в 2016 році в Кривому Розі було побудовано 15 нових спортивних майданчиків для занять вуличною гімнастикою «Workаut», футболом, баскетболом, стрітболом, скелелазінням, Таїланду боксом. Майданчики були відкриті у сквері Сьомої річниці Незалежності України, на проспектах Седнева, Перемоги, бульварі Європейському, 16; вулицях Покровській, 33, Каткова, 4-А, Політехнічній, 71-А та ін.

Довідково:

У Кривому Розі відкрилися 116 пришкільних таборів, в них планується оздоровити понад 17 тисяч хлопчиків і дівчаток.

Вперше в цьому році, з ініціативи мера Юрія Вілкула, четверта зміна в таборі «Слава» буде профільною - в ній будуть відпочивати юні криворіжці - переможці спортивних змагань. Всього планується оздоровити 400 спортсменів.

За завданням міського голови в місті активно ведеться робота по поліпшенню матеріально-технічної бази дитячих юнацьких спортивних шкіл. Проводиться реконструкція футбольного поля з облаштуванням синтетичного покриття «штучна трава» на спорткомплексі «Металург», проводиться капремонт басейнів ДЮСШ №1 №10, замінено вікна в ігрових спортивних залах ДЮСШ № 3 та 5, зроблений капремонт фасаду ДЮСШ №9.


 

14 червня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради