Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

КРИВИЙ РІГ ГОТОВИЙ ПРИЙНЯТИ ПОВНОВАЖЕННЯ ВІД ЦЕНТРАЛЬНОЇ ВЛАДИ І ПО ПАСПОРТАМ

Створено: 2017-06-14 16:54:24Оновлено: 2017-06-15 09:06:38

14.06.2017 на засіданні виконкому міської ради затверджено нові заходи щодо покращання доступності адміністративних послуг у місті.

По-перше, на виконання Закону України щодо удосконалення містобудівної діяльності, який набув чинності з 10 червня цього року, скорочено перелік документів для отримання містобудівних умов. Також спрощуються вимоги до документів, які надаються за процедурою отримання містобудівних умов та обмежень суб’єктами господарювання.

Стосовно заходів по лінії ДАБК: спрощуються процедури по таких послугах як отримання дозволів на виконання будівельних робіт та сертифікатів, які замінять реєстрацію декларації на здійснення будівництва та прийняття в експлуатацію об’єктів із середнім та значним класом наслідків, а для об’єктів з незначним класом наслідків – повідомлення про виконання будівельних робіт;

Крім того, вдвічі збільшено кількість днів прийому службою ДАБК у «Візі».

По-друге, затверджено «дорожню карту» заходів із започаткування в органах місцевого самоврядування Кривого Рогу надання послуг з оформлення і видачі  ID – паспортів громадянам України та закордонних (біометричних) паспортів. Завдяки фінансуванню з міського бюджету, заздалегідь, протягом 2016-2017 років, через тендерні процедури в системі «Прозоро» придбано 2 комплекти  спеціального обладнання з видачі ID – паспортів громадян України для виконкому міської ради та 7 – для виконкомів районних у місті рад на загальну суму майже 4 мільйона грн.

До речі, жодне місто та район нашої області поки цього не зробило!

Виконкомом міської ради вже укладено договори із обласним управлінням міграційної служби та державним підприємством «Українські спеціальні системи» на послуги з організації каналів конфіденційного зв’язку та часткову обробку персональних даних в базах персональних даних ДМС. До речі, на це витрачено більше трьох місяців, бо процедура на державному рівні досить забюрократизована. Вже визначено відповідальних адміністраторів за організацію прийому; розпочато відпрацювання регламентів взаємодії. Це зрозуміло – паспорти справа дуже серйозна!

Для розширення пунктів прийому документів будуть залучені виконкоми районних у місті рад, так як спеціальне обладнання ними, вже в основному, придбано.

Планується започаткувати прийом документів із серпня.

Сьогодні ж - ці документи видають в місті 7 відділів Державної міграційної служби України у Дніпропетровській області та ДП «Документ», керівників яких було запрошено на засідання виконкому міської ради. 

Міський голова Ю.Г.Вілкул акцентував увагу на тому, що за даними міграційної служби більше 55 тисяч криворіжців вже отримали біометричні паспорти, у т.ч. майже 20 тисяч - з початку року. Щоденно опрацьовується до 200 заяв мешканців, а в електронній черзі – ще тисячі!.

Тому, влада має подбати про те, щоби забезпечити належну організацію оформлення та видачі документів, що дають право громадянам України на виїзд за кордон та містять безконтактний електронний носій. 26 травня Президент України видав відповідний Указ, а міський голова відразу підписав 2 звернення до Державної міграційної служби України та Дніпропетровської ОДА про те, що в органах місцевого самоврядування Кривого Рогу є умови для оформлення цих паспортів та про необхідність передачі відповідних повноважень місту.

Вчора, за дорученням міського голови, обстежено як криворізькі відділи Державної міграційної служби України у Дніпропетровській області здійснюють цю роботу. Черги є і не тільки в міських підрозділах ДМС України. Але, що зроблено ними, для поліпшення якості надання цих послуг, зокрема:

  • чи збільшилась кількість годин прийому громадян?  
  • чи забезпечили доступність, належні умови у приміщеннях, призначених для прийому громадян, у т.ч. і з інвалідністю, інших маломобільних груп, осіб з малолітніми дітьми?

На засіданні виконкому з цього  питання доповідав «координатор» керівників районних відділів ДМС України у Дніпропетровській області - начальник Центрально-Міського районного відділу Державної міграційної служби Романюк Віталій Борисович. Після чого, Ю.Г.Вілкул зауважив, що головне завдання – служити людям. Є проблеми – їх треба вирішувати, а людей в чергах проблеми ДМС (Державної міграційної служби) не цікавлять.

У криворіжців мають бути доступні і якісні послуги!

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно), 493-08-28
e-mail: [email protected]

14 червня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради