Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Центр «Віза» («Центр Дії») роз`яснює: що змінилось в порядку оформлення та користування біометричними паспортами в Україні у період воєнного стану

Створено: 2022-03-14 10:10:50Оновлено: 2022-03-14 10:12:55

Шановні криворіжці!

 

Тимчасово з 25.02.2022 на період дії воєнного стану призупинено роботу інформаційно-комунікаційних систем Державної міграційної служби та надання адміністративних послуг щодо оформлення (обміну) та видачі паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон, вклеювання фотокартки до паспорта громадянина України по досягненню 25- і 45-річного віку.

Відповідно до інформації Державної міграційної служби в умовах воєнного стану до відновлення роботи для підтвердження особистості, з метою вчинення нотаріальних дій або проведення державної реєстрації актів цивільного стану, державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, громадяни можуть пред’являть ІD-картку, строк дії якого закінчився, е-паспорт або  паспорт-книжечку, до якого своєчасно не вклеєна фотокартка.

У разі закінчення строку дії  закордонного паспорта строк його дії може бути  продовжено  до п’яти років на підставі заяви особи або її законного представника. Для цього необхідно звернутися  до будь-якого територіального підрозділу Державної міграційної служби.

Для громадян, які втратили документи, посвідчувати свою особу можливо тимчасовим цифровим посвідченням - єДокументом, який стає доступним автоматично для користувачів мобільного застосунку «ДІЯ». ЄДокумент містить:

  • фото (за можливості),
  • прізвище, ім'я по батькові,
  • дату народження,
  • ідентифікаційний код,
  • QR-код на зворотній частині для підтвердження особи.

 

 

Звертаємо увагу! єДокумент генерувати самостійно не потрібно. Достатньо лише оновити застосунок, із облікового запису виходити не рекомендується.

 

             

 

 

             

14 березня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради