Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Мер Юрій Вілкул: У Кривому Розі ветерани війни, афганці і чорнобильці зможуть отримати безкоштовне зубопротезування за рахунок міста

Створено: 2018-02-14 16:50:08Оновлено: 2018-02-14 16:52:09

Зважаючи на те, що державна програма майже не працює, в 2018 році за ініціативою мера Юрія Вілкула з міського бюджету будуть спрямовані кошти на програму безоплатного зубопротезування для більше 10 пільгових категорій криворіжців.

На лютневому засіданні виконкому було затверджено порядок зубопротезування пільгової категорії криворіжців.

«У нинішніх складних умовах в країні ми продовжуємо підтримувати найбільш соціально незахищені категорії криворіжців. Це і допомога багатодітним сім'ям, військовослужбовцям, ветеранам та інвалідам. Для нас важливо забезпечити підтримку криворіжців, особливо в такому важливому питанні, як медичне обслуговування», - зазначив мер Юрій Вілкул.

Тепер криворіжці, які користуються пільгами і стали на чергу до 1 січня 2018 року, пройдуть зубне протезування безкоштовно в поліклініках за місцем проживання.

Право на такий вид безоплатної стоматологічної допомоги, за винятком протезування з дорогоцінних металів, мають тільки мешканці Кривого Рогу пільгової категорії: інваліди, ветерани праці та війни, чорнобильці, діти війни, жертви нацистських переслідувань і ті, хто мають високі трудові заслуги та почесні донори.

«Потреба в зубному протезуванні дуже висока. Ми розуміємо, як необхідно людям мати здорові зуби, але не всім це по кишені. На жаль, державна програма фактично не працює і не може охопити всіх, хто потребує такого лікування. Тому, за пропозицією мера Юрія Вілкула, яка була підтримана депутатами, з міського бюджету буде спрямовано кошти на пільгове зубопротезування. В рамках цієї програми планується обслужити більше 3,5 тис. криворіжців», - зазначив начальник управління охорони здоров'я Костянтин Мурашко.

Ті жителі міста, які записалися в пільгову чергу після 1 січня 2018 року, зможуть протезуватися за рахунок державної субвенції згідно черги.

Довідково:

У Кривому Розі під керівництвом мера Юрія Вілкула на 2018 рік була розроблена і затверджена нова розширена програма соціального захисту криворіжців, вона була істотно доповнена в розділі по виплаті допомоги учасникам бойових дій, чорнобильцям, афганцям, воїнам АТО.


 

14 лютого 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради