Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Кривий Ріг – зараз одне з небагатьох міст в Україні, де проходять змагання з художньої гімнастики самого високого рівня, - тренер Марина Хищенко

Створено: 2016-12-13 11:32:49Оновлено: 2016-12-13 11:34:04

Криворожанка Валерія Михайленко перемогла у Всеукраїнському турнірі з художньої гімнастики «Міс Криворожаночка - 2016», який проходив у нашому місті.


У Кривому Розі, за підтримки мера Юрія Вілкула, пройшов традиційний 16-й Всеукраїнський турнір з художньої гімнастики. З кожним роком кількість учасників зростає. Цього разу в турнірі взяли участь понад 300 спортсменів з 18 міст України, а також були гості з м. Кишинева (Молдова).

«Провідні тренери з художньої гімнастики та їх вихованці з задоволенням приїжджають в Кривий Ріг, так як тут сильна школа художньої гімнастики, чудова спортивная база і дуже високий рівень організації та проведения представницьких змагань самого високого класу»,- відзначила тренер з Дніпра Марина Хищенко.

«Коли підходить час їхати в Кривий Ріг на турнір «Міс Криворожаночка», діти шикуються в чергу,аби їх включили в список учасників. Справа в тому, що таких турнірів в Україні на сьогодні немає»,- підкреслила М. Хищенко.

Звертаючись до юних гімнасток та їх тренерів, міський голова Юрій Вілкул сказав: «Ми робимо так, щоб у нашому місті росли здорові, міцні і сильні духом діти. І для цього підтримуємо, розвиваємо спорт, фізичне виховання молоді. Щороку в місті відкриваються нові спортивні майданчики і зали. А з 2017 року в Кривому Розі будуть вручатися іменні стипендії кращим спортсменам і тренерам міста. Безумовно, це стане ще одним хорошим стимулом для нових перемог і звершень хлопців у різних видах спорту».

Конкурс «Міс Криворожаночка-2016» у напруженій боротьбі виграла криворожанка, студентка Кіровоградського інституту фізкультури Валерія Михайленко; титул «Віце-міс Криворожаночка» - у вихованки Дніпровського училища олімпійського резерву, нашої землячки Вікторії Клюєвої.

У 2016 році під керівництвом міського голови була продовжена робота щодо поліпшення матеріально-технічної бази дитячих юнацьких спортивних шкіл. Зокрема: була проведена реконструкція футбольного поля з облаштуванням синтетичного покриття «штучна трава» на спорткомплексі «Металург», капітально відремонтовано басейн ДЮСШ № 10, були замінені вікна в ігрових спортивних залах ДЮСШ № 3 і 5, зроблений капремонт фасаду ДЮСШ №9.

«У той час як в інших містах спортивні школи і зали закриваються, в Кривому Розі вони розвиваються. Цьому можна тільки позаздрити», - сказали тренери з Дніпра.

Було побудовано дев'ять нових спортивних майданчиків для занять вуличною гімнастикою «Workout», футболом, баскетболом, стритболом, скелелазінням, таїландським боксом. Майданчики були відкриті в сквері Сьомої річниці Незалежності України, проспектах Седнєва, Перемоги, бульварі Європейський, 16; вулицях Покровська, 33, Каткова, 4-А, Політехнічна , 71-А і ін.


 

13 грудня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради