Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Мер Кривого Рогу Юрій Вілкул відкрив після реконструкції сквер біля храму Святого Миколая

Створено: 2016-09-13 16:08:44Оновлено: 2016-09-13 16:11:45

У криворіжців з'явилося ще одне затишне, комфортне місце для відпочинку. У Центрально-Міському районі закінчена реконструкція площі біля храму Святого Миколая. 


Ремонт площі - це частина масштабного проекту реконструкції історичної частини Кривого Рогу - проспекту Поштовий.

На відкритті скверу міський голова Юрій Вілкул сказав: «Кожне місто має свою історію, свої визначні пам'ятки. Серце Кривого Рогу, звідки, власне, і починалось місто - Центрально-Міський район, проспект Поштовий. Розробляючи цей проект, я ставив завдання зберегти історичне обличчя міста, передати його особливий колорит. За цей час зроблено багато: відновлена Театральна та фонтанна площі, вхід в парк ім. Гагаріна, відкрито Арт-майдан. Крім того, оновлено близько 10 фасадів старих будинків, які відносяться до пам'яток архітектури Кривого Рогу».

Мер підкреслив: «Я впевнений, що саме такий – комплексний, системний підхід у вирішенні всіх питань, що стосуються не тільки благоустрою, але і в цілому розвитку міської інфраструктури, дає можливість досягти поставленої мети – заявити про Кривий Ріг не тільки як про промисловий центр України, але й як про один із найзеленіших і найкрасивіших міст України».

На самій площі біля храму Святого Миколая встановлені зручні лавочки, площа повністю освітлюється - для цього були поставлені так звані «криворізькі світильники». У найближчому майбутньому запрацює і світлодинамічний фонтан, який має цікаву конструкцію: зелена зона посередині і підсвічування.

Жителі вже оцінили нове місце відпочинку. «Тут дуже приємно і добре гуляти всією сім'єю. А взагалі, це - особливе місце, поруч храм, пам'ятник солдатам, загиблим у Великій Вітчизняній війні. Його торік відремонтували. Ми повинні пам'ятати і дбайливо ставитися до своєї історії, тим більше, коли мова йде про рідне місто», - впевнений мешканець Центрально-Міського району Валентин Мазур.

У вихідні дні проспект Поштовий стає пішохідною зоною - проїзд транспорту обмежений . Цю ініціативу городян підтримала мерія. А для зручності автомобілістів обладнані і відкриті дві повноцінні парковки. Тепер мешканці та гості району без проблем можуть залишити свої автомобілі і спокійно відпочивати.


 

13 вересня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради