Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У вересні в Металургійному та Інгулецькому районах будуть відкриті дві сучасні амбулаторії

Створено: 2016-07-13 11:42:25Оновлено: 2016-07-13 11:46:35

Криворізький міський голова Юрій Вілкул проконтролював хід ремонтних робіт в амбулаторії №2 по вул.Тбіліській і амбулаторії №5 по вул.Панаса Мирного. Нові амбулаторії будуть обслуговувати майже 25 тисяч жителів Металургійного та Інгулецького районів. В приміщеннях вже замінені комунікації, вентиляція, встановлені нові двері й вікна, замінена покрівля, проведено утеплення стін і фасадів. Це дозволить скоротити енерговтрати на 30%.

Юрій Вілкул поставив завдання заступнику мера по медицині Костянтину Бєлікову і заступнику мера по ЖКГ і будівництву Олександру Катриченку проконтролювати якість виконання робіт, продумати все до дрібниць і в оптимальні строки підготувати амбулаторії до відкриття. Вони повинні бути здані у вересні.

«Незважаючи на кризу в країні, у Кривому Розі ми системно вирішуємо завдання по забезпеченню жителів міста медичною допомогою, максимально наближеною до місця їх проживання», - підкреслив міський голова.

Раніше мэром були внесені доповнення в робочі проекти, для того щоб амбулаторії були максимально комфортні для людей і медперсоналу.

Головний лікар амбулаторії №2 Анастасія Кузнєцова підкреслила:«За рахунок міського бюджету буде закуплено все необхідне медичне обладнання. Для зручності пацієнтів, на цьому дуже наполягав Юрій Григорович, буде можливість записатися на прийом до лікаря не тільки по телефону, але й  через Інтернет. Ми перейдемо на електронне ведення амбулаторних карток, будуть комп’ютеризовані кабінети лікарів і реєстратура».

Юрій Вілкул також поставив завдання забезпечити благоустрій прилеглих до амбулаторій територій, в том числі - встановити зовнішнє освітлення і облаштувати пандуси.

За рахунок міського бюджету в цьому році планується капітально відремонтувати шість амбулаторій: вул. Революційна, 71Б; вул.Тбіліська, 14; вул. Поперечна, 1А; вул. Лісового, 27; вул.Панаса Мирного, 18; м-н Сонячний 25А.

Довідково:

З  2010 року в Кривому Розі під керівництвом Ю.Вілкула був побудований новий перинатальний центр, реконструйована радонова водолікарня в 11 міській лікарні. Було відкрито 35 амбулаторій семейної медицини. Медики отримали 86 нових автомобилів, в том числі – 42 «швидких» и реанімобілів марок Пежо и Форд, а також спеціальну машину для перевезення вакцин. Придбано більше двох тисяч одиниць сучасного медичного обладнання. В тому числі – чотири комп’ютерні та один магнітно-ядерний томограф, високотехнологічне ендоскопічне обладнання (бронхоскопи, фіброгастроскопи, колоноскопи і т.д.); цифрові маммографи; рентген-діагностичні комплекси; сучасні ультразвукові

13 липня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради