Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Прес-конференція заступника начальника управління охорони здоров'я виконкому міської ради С.В.Арсентьєвої

Створено: 2010-07-13 11:06:22Оновлено:

13.07.2010 відбулася прес-конференція заступника начальника управління охорони здоров'я виконкому міської ради Світлани Василівни Арсентьєвої. Представники місцевих друкованих та електронних засобів масової інформації отримали вичерпні відповіді на численні запитання щодо організації роботи з охорони здоров’я у Кривому Розі. Журналістські враження й оцінки - у криворізьких ЗМІ. А увазі відвідувачів нашого сайту пропонуємо прес-реліз, підготовлений управлінням охорони здоров'я виконкому міськради.

Населення міста отримує медичну допомогу у 49 лікувально-профілактичних закладах, серед яких 13 багатопрофільних лікарень, самостійних поліклінік, 3 дитячі лікарні та дитяча поліклініка, 2 пологових будинки, 8 стоматологічних поліклінік, 5 диспансерів, станції швидкої медичної допомоги та переливання крові, медико-генетичний центр, міська інфекційна лікарня, центр здоров’я, центр профілактики та боротьби зі СНІД, Будинок дитини, косметологічна лікарня, 3 дитячих санаторії. Всі лікувально –профілактичні заклади міста акредитовані.

Надання медичної допомоги у місті здійснюють також:
- 198 приватних медичних закладів та установ;
- Відділкова лікарня ст. Кривий Ріг–Головний „ДП „Придніпровська залізниця”. У лікарні на обліку знаходиться 14 тисяч працівників залізничного транспорту та членів їх сімей. Лікарня оснащена сучасною діагностичною апаратурою, яка дає можливість проводити складні оперативні втручання за спеціальностями хірургія, травматологія, урологія та ін.За рейтинговими показниками лікарня входить в першу п’ятірку серед залізничних лікарень України;
- Державна лікарня Криворізького міського управління ГУМВС України в Дніпропетровській області. У лікарні здійснюється надання медичної допомоги майже 8 тисячам співробітникам ГУМВС та членам їх сімей. Щорічно в поліклініку цього закладу здійснюється біля 24 тисяч відвідувань та понад 350 хворих лікується в умовах стаціонару;
- у 4-х поліклініках промислових підприємств близько 70 тис. робітників одержують кваліфіковану медичну допомогу за 16 спеціальностями;
- 19 аптек комунальної та 213 приватної власності забезпечують населення міста медичними препаратами;
- У місті налічується 6064 лікарняних ліжка та 1086 ліжок денних стаціонарів у поліклініках.

Медичну допомогу населенню надають близько 2000 лікарів та 5,5 тис. середніх медичних працівників.

Центрами підготовки та перепідготовки медичних кадрів для міста є Криворізький медичний коледж, що готує молодших медичних спеціалістів та бакалаврів з шести спеціальностей, та Криворізьке медичне училище підвищення кваліфікації і перепідготовки молодших медичних та фармацевтичних спеціалістів. Центрами сприяння науки у місті є Український науково-дослідний інститут промислової медицини та факультет післядипломної освіти Дніпропетровської державної медичної академії наук. Завдяки спільній праці управління охорони здоров'я з цими закладами в місті щороку готується більш ніж 300 молодших медичних спеціалістів, проходять перепідготовку більше 1000 середніх медичних працівників, на курсах підвищення кваліфікації навчаються біля 1000 лікарів, фахівцями кафедр здійснюється понад 18 тисяч консультацій у лікувально – профілактичних закладах міста.

У травні цього року на базі Українського науково-дослідного інституту промислової медицини .проведена науково практична конференція за участю провідних фахівців Міністерства охорони здоров’я України, області та міста з профпатології, яка збіглася з 55-ю річницею його заснування у нашому місті.

Розроблена в інституті комплексна система профілактики професійних захворювань, як наукова продукція, на Всеукраїнському конкурсі була визнана переможцем і нагороджена дипломом „Кращий вітчизняний товар в номінації „Медичні послуги”. Міською санітарно-епідеміологічною службою разом із фахівцями закладів охорони здоров‘я проводиться активна робота щодо попередження епідускладнень у дитячих та підліткових лікувально-профілактичних закладах, установах освіти та відпочинку. Завдяки плановій імунізації та підвищенню рівня колективного імунітету серед дітей та підлітків вдалося попередити виникнення таких інфекційних захворювань, як дифтерія, кір, правець, краснуха, епідемічний паротит, гепатит В та інші.

До Криворізького медико–діагностичного центру, оснащеного найсучаснішим лабораторним та діагностичним обладнанням, вже у поточному році жителями міста здійснено біля 11 тисяч відвідувань, в кабінетах та відділеннях центру проведено біля 133 тисяч обстежень.

Реорганізований у міський перинатальний центр КЗ "Пологовий будинок №2", який розташовано на базі реконструйованої міської лікарні №6, оснащено найсучаснішим медичним обладнанням. Протягом року у пологовому будинку у минулому році народилося близько 2 тисяч малюків, за 6 місяців поточного року - вже 1270 новонароджених. Концентрація спеціалізованих центрів та найсучаснішого обладнання в міській клінічній лікарні №8 дозволяють підвищити рівень медичної допомоги дітям.

У спеціалізованих дитячих центрах 8-ї міської лікарні, завдяки обладнанню, придбаному за кошти, виділені народним депутатом України Вілкулом Олександром Юрійовичем та ВАТ „АрселорМіттал Кривий Ріг”, проведено у поточному році 26 операцій з малоінвазивної хірургії на легенях у дітей.

У 2 міській клінічній лікарні сконцентровано роботу міських центрів високоспеціалізованої медичної допомоги дорослому населенню.

Лікарня є клінічною базою кафедр хірургії, травматології і ортопедії та кафедри терапії та сімейної медицини Дніпропетровської державної медичної академії.

За участю співробітників кафедр впроваджуються новітні медичні технології.

Два роки тому із бюджету міста були виділені кошти на придбання сучасного апарату німецької фірми „Дорньє” для дроблення каменів сечової системи. За час роботи літотриптора, лікування пройшли близько 1 тисячі пацієнтів, проведено близько півтори тисячі дроблення каменів.

Уперше в Україні фахівці торакального відділення почали виконувати малотравмуючі операції на легенях. Щороку тут проводиться близько 100 операцій.

У серпні 2009 року після придбання апарату „Toshiba infinix VS” знов відновило роботу відділення ренгенваскулярної хірургії, на базі якого виконуються ендоваскулярні операційні втручання на судинах нижніх кінцівок, головного мозку та серця. У центрі уваги органів місцевої влади постійно знаходиться питання щодо подолання соціально небезпечних захворювань, зокрема туберкульозу та ВІЛ/СНІДу.

Створення потужної лабораторної бази в КЗ „Міська лікарня №1” (обстеження вагітних), ОКЗ „Криворізька станція переливання крові” (донори та прилеглі території), ОКЗ „Криворізький центр профілактики та боротьби зі СНІДом” дало можливість обстежуватися всім бажаючим на наявність антитіл до ВІЛ – у цьому році проведено більше ніж 20 тисяч обстежень.

На базі клініко-діагностичної лабораторії ОКЗ «Криворізький центр профілактики та боротьби зі СНІДом» проведено біля 32 тисяч імунологічних, 52 тисяч гематологічних, та 22 тисяч біохімічних обстежень

При всебічній підтримці депутатів обласної та міської рад, а також виконкому міської ради надання медичної допомоги населенню міста у 2010 році вдалося залишити на високому рівні, а саме: пролікувати у стаціонарах міста близько 87 тисяч хворих, у тому числі 20700 в денних стаціонарах, здійснити 54 тисяч оперативних втручань, у тому числі 32 тисячі в умовах поліклінік, обслужити понад 143 тисячі виїздів швидкої медичної допомоги та понад 270 тисяч відвідувань лікарями вдома, профілактичними оглядами охоплено біля 340 тисяч дорослих та дітей.

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради