Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ПОВІДОМЛЕННЯ про оприлюднення проекту регуляторного акта –проекту рішення виконкому Криворізької міської ради «Про Порядок використання коштів міського бюджету для надання часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами, що надаються на реалізаці

Створено: 2017-04-13 11:36:08Оновлено: 2017-04-13 11:36:38

Законом України «Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні» визначено, що основними напрямами державної політики у сфері розвитку малого й середнього підприємництва в Україні є забезпечення фінансової державної підтримки малих і середніх підприємств шляхом запровадження державних програм кредитування, надання гарантій для отримання кредитів, часткової компенсації відсотків за кредитами тощо. До повноважень органів місцевого самоврядування у сфері розвитку малого й середнього підприємництва належить створення умов для його функціонування. Однією з видів фінансової підтримки є часткова компенсація  відсоткових ставок за кредитами, що надаються на реалізацію проектів суб’єктів малого й середнього підприємництва.

Проте, одним з нагальних питань малого й середнього бізнесу є обмежений доступ до «дешевих» фінансових ресурсів. Тому, з метою заохочення суб’єктів мікро-, малого й середнього підприємництва до створення умов для розвитку підприємництва, нових робочих місць міською владою розроблено Порядок використання коштів міського бюджету для надання часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами, що надаються на реалізацію проектів суб’єктів  малого й середнього підприємництва.

На виконання вимог ст.9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» повідомляємо про оприлюднення проекту регуляторного акта - проекту рішення виконкому Криворізької міської ради «Про Порядок використання коштів міського бюджету для надання часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами, що надаються на реалізацію проектів суб’єктів малого й середнього підприємництва» та аналізу його регуляторного впливу.

Проект поданий управліннями розвитку підприємництва, економіки виконкому Криворізької міської ради.

Проект рішення та аналіз його регуляторного впливу будуть розміщені 13.04.2017 в міській комунальній газеті «Червоний гірник»  та на офіційних сторінках  в мережі Інтернет:

- виконкому міської ради у підрозділі «Регуляторна політика» розділу «Інформаційна база» http://kr.gov.ua;

- виконкомів районних у місті рад Металургійної, Довгинцівської, Покровської, Інгулецької, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської www.mtlrg-kr.gov.ua, www.dlgr.gov.ua, www.zhrkrog.gov.ua, www.ing-org.gov.ua, www.srvk.gov.ua, www.trnvk.gov.ua, vykonkom-tsmkr.gov.ua.

Цілі прийняття проекту: створення сприятливих умов для розвитку малого й середнього бізнесу, забезпечення зайнятості населення шляхом створення нових робочих місць  через надання часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами.

Зауваження та пропозиції в письмовій формі приймаються з 13.04.2017 в місячний термін управліннями:

- розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради (поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб.510, тел. (0564) 74-39-72, електронна адреса: [email protected] );

- економіки виконкому Киворізької міської ради (поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб. 222, тел. (0564)  74-73-32, електронна адреса:  [email protected] )

А також на електронні почтові скриньки виконкому міської ради [email protected] і виконкомів районних у місті рад Металургійної, Довгинцівської, Покровської, Інгулецької, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської: [email protected], dlg_vk@riad.com.ua, zhv_vk@ukr.net, ing.zagal104@ukr.net, [email protected], [email protected], [email protected].

Додатково буде проведено громадські слухання по обговоренню проекту рішення виконкому міської ради «Про Порядок використання коштів міського бюджету для надання часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами, що надаються на реалізацію проектів суб’єктів малого й середнього підприємництва» та аналізу його регуляторного впливу.

 Дата, місце та час його проведення: 11.05.2017 року о 16-00 годині, в каб.139 приміщення виконкому міської ради за адресою: пл. Молодіжна, 1.

Тема громадських слухань: обговорення проекту рішення виконкому  Криворізької міської ради «Про Порядок використання коштів міського бюджету для надання часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами, що надаються на реалізацію проектів суб’єктів малого й середнього підприємництва» та аналізу його регуляторного впливу.

Відповідальні особи за проведення обговорення та їх контактні телефони управління:

розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради (начальник – Рижкова Ірина Олексіївна) адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб.510, тел.74-39-72;

економіки виконкому Криворізької міської ради (начальник Підпалько Тетяна Анатоліївна) адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб. 222, тел. (0564)  74-73-32.

Інформація про те, де можна ознайомитися з матеріалами громадських слухань: з 13.04.2017 на офіційній веб-сторінці виконкому міської ради в мережі Інтернет  http://kr.gov.ua (підрозділ «Регуляторна політика» розділу «Інформаційна База Þ «Обговорення проектів регуляторних актів») та Криворізькій міській комунальній газеті «Червоний гірник» від 13.04.2017.

Участь у громадських слуханнях можуть узяти дієздатні члени територіальної громади віком від 18 років, суб’єкти господарювання, об’єднання  (громадські, суб’єктів господарювання), наукові установи та консультативно-дорадчі органи у здійсненні державної регуляторної політики.

Інформацію щодо результатів обговорення вищезазначеного регуляторного акта буде оприлюднено у міській комунальній газеті «Червоний гірник», на офіційному веб-сайті Криворізької міської ради.

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради