Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Кривий Ріг одним із перших в Україні розробив і затвердив план підготовки міста до нового опалювального сезону

Створено: 2017-01-13 16:36:23Оновлено: 2017-01-13 16:41:04

На засіданні Криворізького міськвиконкому ухвалено план заходів з підготовки житлового фонду, об'єктів соціальної сфери, теплопостачальних підприємств, електротранспорту, дорожньо-мостового господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років.

«Дотримуючись мудрої приказки, ми заздалегідь почали підготовку міста до наступного опалювального сезону. Це добра практика для Кривого Рогу. У плані враховуються і звернення криворіжців. Міський голова Юрій Вілкул поставив завдання, щоб всі заплановані заходи були виконані до 1 вересня. Їх мета – максимальне впровадження енергозберігаючих технологій та якісне проходження опалювального сезону», - зазначив заступник мера з питань ЖКГ Олександр Катриченко. 

В рамках затвердженої виконкомом програми буде проведена додаткова ревізія обладнання на всіх 98 котельнях і 124 теплорозподільчих пунктах. Для зниження втрат при передачі тепла продовжена робота по ізоляції й заміні теплових і водопровідних мереж, виконано поточний ремонт газопроводів, а також 29 насосних і 30 каналізаційних станцій та проведено капремонт 5-ти котлів. Буде проведена заміна обладнання на 3-х газорозподільних пунктах, реконструкція електроліній і заміна силових трансформаторів.

В домівках криворіжців буде замінено близько 15 тисяч метрів внутрішніх систем централізованого опалення, відремонтовано майже 95 тисяч квадратних метрів дахів, проведена промивка та випробування внутрішньо-будинкових систем в 4 767 будинках.


«При цьому необхідно чітко розуміти, що якість та обсяги виконуваних робіт безпосередньо залежать від рівня проплат населення за спожиті послуги, тепло, воду, газ і світло. На жаль, сьогодні заборгованість городян у житлово-комунальній сфері зросла більш, ніж на 14 млн. грн. і становить майже 600 млн», - сказав заступник начальника управління благоустрою та житлової політики Ігор Терещенко.

Довідково:
Для мінімізації тарифного навантаження на криворіжців у Кривому Розі діє «зелена вулиця» в роботі служб при оформленні субсидій та максимально спрощена система їх отримання. Працює соціальна програма мера з часткової компенсації жителям Кривого Рогу вартості послуг тепло - і водопостачання в умовах зростання тарифів – кошти видаються не на руки, а переводяться відразу на рахунки підприємств, що постачають тепло і воду. .

Для того, щоб люди платили лише за спожиті тепло, воду, і мали можливість регулювати їхні обсяги максимально спрощена процедура погодження та встановлення лічильників.

У Кривому Розі працюють чотири міські програми з утеплення та тепломодернізації: «Теплий дім», програми по ремонту житлових будинків, ремонту гуртожитків, а також програма підтримки ОСББ (об'єднання співвласників багатоквартирних будинків). На ці цілі в 2017 році удвічі збільшено фінансування.


 

13 січня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради