Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Міський голова Юрій Вілкул вимагає у всіх відповідних служб посилити заходи щодо профілактики та попередження негативних проявів серед дітей та молоді, захисту їх прав на освіту

Створено: 2011-01-13 13:22:51Оновлено:

12 січня відбулося засідання виконкому міської ради. Його провів міський голова Юрій Вілкул. Основне питання, яке розглядалося на засіданні, «Про стан роботи щодо профілактики негативних проявів серед учнівської молоді та порушення вимог законодавства про освіту в частині охоплення дітей навчанням», доповідав з якого начальник управління освіти і науки виконкому міської ради Сергій Кіслов.

Він повідомив, що у 2010 році проведено 835 профілактичних рейдів «Діти вулиці», рейдів з перевірки об’єктів торгівлі на предмет продажу неповнолітнім алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів, до яких було залучено педагогічну та батьківську громадськість. У ході таких перевірок виявлено понад 90 учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів, з яких за бродяжництво та бездоглядність затримано 10 чоловік. Загалом, найбільшу кількість дітей затримано за вживання алкоголю та тютюнопаління. Крім того, за інформацією С.Кіслова викликають занепокоєння факти затримання учнів у навчальний час за межами закладів.

Звертаючись до працівників сфери освіти, міський голова підкреслив, що необхідна системна робота в кожному учбовому закладі, що кожний учень повинен бути в центрі уваги з боку керівництва закладу. Робота повинна бути систематичною та результативною, а не формальною.

Юрій Вілкул звернувся до відповідних служб, органів та структур із закликом до посилення заходів, які спрямовані на забезпечення соціально-правового захисту дітей, профілактику та попередження негативних явищ у підлітковому та молодіжному середовищі. Ю.Вілкул відзначив, що лише постійна, ефективна і налагоджена співпраця призведе до позитивного результату. Міська влада буде робити все можливе для створення духовного та активного відпочинку для молоді. Так в кожному районі міста будуть відкриті “Молодіжні центри” для дозвілля молоді.

На розгляд засідання виконавчого комітету міської ради було винесено 33 питання і прийняті відповідні рішення.

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради