Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі представлена нова розширена програма соціального захисту криворіжців

Створено: 2017-12-12 16:26:24Оновлено: 2017-12-12 16:28:39

На її реалізацію буде виділено 290 млн. грн. Гроші спрямують на підтримку афганців, чорнобильців, ветеранів, учасників АТО, виплату матеріальної допомоги дітям–інвалідам, лікування дітей.

За пропозицією народного депутата України Андрія Гальченко, яке було підтримане міським головою, міська програма соціального захисту окремих категорій мешканців була істотно доповнена в розділі по виплаті допомоги.

Створена розпорядженням мера Юрія Вілкула робоча група, в яку увійшли представники громадських організацій,  що об'єднують пільгові категорії, також  внесла свої пропозиції та новації в програму.

Начальник Департаменту соціальної політики Інесса Благун сказала: «Ми дуже ретельно опрацьовували кожен пункт програми. Міським головою поставлено завдання, щоб були максимально враховані інтереси мешканців, які  в умовах  кризи в країні  та  зубожіння населення особливо потребують підтримки й уваги. Це наші ветерани, інваліди, учасники бойових дій, діти–сироти, чорнобильці, афганці».

«Був застосований єдиний підхід до виплат допомоги різним категоріям громадян, які користуються пільгами», - підкреслила Благун.

Таким чином, пропонується встановити:

 - виплату 5000 грн. одноразової допомоги ветеранам війни (учасники бойових дій та інваліди війни, афганці, воїни АТО, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, інваліди МВС, сім'ї і діти загиблих військовослужбовців, безвісти зниклих та військовополонених воъныв  АТО, а також рідним військовослужбовців, загиблих в Афганістані, працівників МВС;

- збільшити до 3 000 грн. разову допомогу учасникам ліквідації аварії на АЕС;

- виплачувати щомісячну диференційовану допомогу від 200 до 300 грн. інвалідам ІІ І ІІ груп – учасникам бойових дій в Афганістані, інвалідам –учасникам АТО, ліквідаторам аварії на ЧАЕС, сім'ям загиблих (померлих) чорнобильців, воїнів АТО, зниклих без вісти  і військовополонених;

- збільшити щомісячні виплати з 200 до 300 грн інвалідам   I групи та сім'ям загиблих (померлих) військовослужбовців в Афганістані, дітям загиблих працівників МВС Міністерства надзвичайних ситуацій.

-виплата нової допомоги - 3 000 грн. спортсменам–інвалідам до Дня фізичної культури і спорту.

За ініціативою мера Юрія Вілкула з міського бюджету пропонується спрямувати 10 млн. грн. на програму безкоштовного зубопротезування для ветеранів Великої Вітчизняної війни та учасників бойових дій.

У програмі на 2018 рік також збережено пільговий проїзд окремим категоріям громадян, а також - всі пільги учасникам АТО і їх рідним: безкоштовне харчування в дитячих садах і школах для дітей солдатів, які проходять службу АТО, знижка на житлово-комунальні послуги, безкоштовне оздоровлення дітей в літній період у комунальному таборі «Слава», безкоштовний проїзд в комунальному транспорті – трамваї і тролейбуси.

Прийняти міський бюджет на 2018 рік депутати міськради повинні 20 грудня.


 

12 грудня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради