Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина: «Хочу подякувати Кривому Рогу за патріотичний підхід та співпрацю»

Створено: 2014-12-12 10:30:50Оновлено: 2014-12-12 10:36:50

У Кривому Розі незабаром відкриється   модульне містечко  для прибуваючого населення зі  східного регіону

10  грудня  модульне містечко оглянув та ознайомився із  ходом будівництва    Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина у Донецьку  Детлеф Вольтер.  Це був 2 візит консула до Кривого Рогу. «Я дуже радий бути  у Кривому Розі. Для мене - велика честь   знаходитися тут. Це містечко  -  знак солідарності німецького уряду із населенням України. Я сам працював у Донецьку і знаю - те, що  там відбувається - велика трагедія. Особливо для  людей, які залишилися без домівки, - сказав Детлеф Вольтер, - хочу подякувати Кривому Рогу  за патріотичний підхід та співпрацю  у реалізації даного проекту».

Знаходиться  містечко   у    Тернівському  районі   в селищі Мирівське  по вулиці Брестській.  Роботи  ведуться   швидко: залишилося  змонтувати  2 модуля (санітарно-технічні блоки  для   людей з  обмеженими можливостями)  із 166.  Установкою будинків займається німецька фірма  GIZ. Генеральним підрядником виступає комунальне підприємство «Сансервіс». Координацію  діяльності здійснює  Міжнародний Червоний Хрест. Вирішення фінансових питань взяла на себе німецька сторона, зокрема, два міністерства -    економічного співробітництва та іноземних справ.  

Територія, на якій  розміщується містечко – вільна міська земля, призначена для одноповерхової забудови.   Поряд   розташовані  школа,  дитячий садок,  магазин,  їдальня Центрального ГЗК.  На сьогодні,  досягнута домовленість із підприємством   про те,  що  люди  зможуть  харчуватися тут. Для того щоб дістатися до найближчої зупинки не потрібно витрачати багато часу: у 60 м тролейбусна зупинка, на такій же відстані від містечка – зупинка  мікроавтобусу.  

Що стосується   конструкції самих будинків, то  вони двох видів: тип 2 – за зразком гуртожитку, у якому  санвузли на декілька кімнат та   тип 3  - це практично     2-кімнатна квартира.  У приміщеннях передбачені  всі необхідні  зручності для  мешканців:  душ,  сучасний санвузол,  сушарка для рук,     електроплити для приготування  їжі.  Окремо  змонтовані   4 блока  у яких встановлені пральні машини.  Також  є   будиночок   для  коменданта містечка.  Кімнати обігріваються   за рахунок  електричних конвекторів.         

 В цілому, електропостачання на новому об’єкті  буде здійснюватися    двома  шляхами.   Це  - електрична  підстанція, що знаходиться  на відстані 1,5 км від містечка,   а також є   резервне постачання – електрогенератор, потужністю   400Вт.   

«Міська рада завдання виконала.  За нашою рекомендацією та після ретельної перевірки обране комунальне підприємство «Сансервіс», на нього оформлена земельна ділянка. Також,  працюють субпідрядні організації – «Кривбасводоканал», «Криворіжелектромонтаж», які займаються облаштуванням водопровідних, каналізаційних та електричних мереж», - розповів заступник міського голови Григорій Вербицький.  

Максимальна кількість мешканців, які зможуть оселитися у містечку становить  430 чоловік. 

На Дніпропетровщині подібні місця компактного перебування прибуваючого населення планують побудувати у Дніпропетровську,  Павлограді,  Новомосковську та Дніпродзержинську.

 (056)440-04-32, mediakrivbass@ukr.net    


 

12 грудня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради