Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Програма мера Юрія Вілкула «Розвиток дошкільної освіти»: з 2010 для дітей створено 1405 місць у садочках та навчально-виховних комплексах

Створено: 2017-10-12 14:32:54Оновлено: 2017-10-12 14:34:36

На відміну від багатьох інших міст, де дитсадки закривають, за п'ять років у Кривому Розі було відкрито понад 70 додаткових груп у дитячих садках, відкрито 4 дитсадки, створено 6 навчально-виховних комплексів (НВК) з дошкільною освітою. У 2017 році після капітальної реконструкції буде відкрито 2 дитячих садочка та 2 НВК.

На розвиток дошкільної освіти до 2017 року з міського бюджету виділено в два рази більше грошей, ніж у минулому році. В 11 дитячих садках замінили покрівлю, 22 садках встановили енергозберігаючі вікна.

На сьогодні вже на 80% виконано реконструкцію дитячого садка №243 у Покровському районі, на 60% - будівництво приміщення під дитячу групу в навчально-виховному комплексі № 13 в Металургійному районі. У партнерстві з німецьким фондом GIZ ведеться капітальний ремонт школи №58 зі створенням дитячої групи на 40 малюків.

У  дошкільному закладі №6 у Центрально-Міському районі закінчується облаштування сучасного дитячого майданчика з і штучним  покриттям. Інструктор з фізичного виховання Донцова Тетяна сказала: «Своєчасне покриття на нашому  новому  спортивному майданчику відкриває нові можливості для різних занять, проведення спортивних ігор. Найголовніше, що не треба буде турбуватися про безпеку діток, вони не будуть травмуватися».

Крім того, за зверненнями батьківського комітету до керівництва міста, в садку встановлюється дитячий ігровий лабіринт у спортивному залі. «Ми робимо все, щоб наші дитячі садки ставали більш затишними , зручними і сучасними. Ремонтуємо покрівлі, системи опалення, міняємо вікна на енергозберігаючі, ремонтуємо павільйони. Під керівництвом міського голови Юрія Вілкула був розроблений Стратегічний план розвитку Кривого Рогу до 2025 року. У ньому є розділ «доступна і якісна освіта», який реалізується зараз на практиці. Завдяки такому системному підходу у нас є чітке розуміння, які садки і групи ми будемо відкривати, над чим ще потрібно працювати», - сказала начальник управління освіти та науки Тетяна Кріпак.


 

12 жовтня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради