Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Для криворіжців в сквері по вул. Героїв АТО запрацювала безкоштовна зона WiFi

Створено: 2017-06-12 15:14:17Оновлено: 2017-06-12 15:18:33

Мер Юрій Вілкул взяв участь у проведенні урочистих заходів, присвячених Всесвітньому дню охорони навколишнього середовища. В рамках екофоруму в сквері «Металургів» відкриті нові ландшафтні куточки і запрацювала зона WiFi.

Цей проект був реалізований завдяки програмі соцпартнерства міста і АрселорМіттал Кривий Ріг.

«Приємно, що наше місто стає затишним. Успішне співробітництво з великими промисловими підприємствами вкрай важливе для розвитку Кривого Рогу. Одним із прикладів такої спільної роботи є цей сквер. Криворіжці отримали не тільки нове місце для занять спортом, а й нову цікаву зону відпочинку. Ми постійно працюємо над тим, щоб забезпечити в місті комфортні умови для криворіжців», - сказав мер Юрій Вілкул.

Два роки тому на місці колишнього пустиря біля Палацу молоді та студентів був розбитий новий сквер, посаджено 80 дерев, встановлено зручні лавки, сучасне світлодіодне освітлення, урни. Сьогодні ця територія продовжує перетворюватися і упорядковуватися. На центральній алеї тепер з'явилися альпійські гірки, які зробили своїми руками екологи підприємства.

«Ми завжди раді партнерству з містом і це всього лише маленька частина наших спільних проектів. Ми покращуємо наше рідне місто разом. У минулому році нами було посаджено понад 100 дерев, 400 кущів і розбито багато квітників. В цьому році продовжуємо впорядковувати сквери і парки, висадимо ще 800 дерев», - зазначила директор департаменту з охорони навколишнього середовища АрселорМіттал Кривий Ріг Ліана Максименко.

Сквер «Металургів» став універсальним місцем відпочинку. Тут обладнаний спортивний майданчик для ролерів і скейтерів. Також спільно з Федерацією спорту буде облаштований тренажерний майданчик. Роботу вільної зони Wi Fi вже оцінили студенти кількох криворізьких вузів, що розташовані поруч. Тепер Інтернет доступний цілодобово, в будь-яку погоду і пору року. Сквер по праву став одним із улюблених місць відпочинку молоді.

В рамках заходів до Дня охорони навколишнього середовища були підведені підсумки конкурсів дитячого малюнка «Природа очима дітей», еко-скульптур, нагороджені студенти та лідери-учасники екологічного форуму.

Довідково:

Під керівництвом мера Юрія Вілкула в Кривому Розі у вересні 2016 року була прийнята нова екологічна програма до 2025 року. До її створення були залучені вчені, представники громадських екологічних організацій, промислових підприємств, керівники структурних підрозділів мерії, депутати. Мета програми - зниження викидів забруднюючих речовин на 25%.

За п'ять років в Кривому Розі реконструйовано 24 парки та сквери, відновлено 5 фонтанів і побудовано 3 нових, висаджено майже 10 тисяч дерев. У 2016 році омолоджено 2050 тисяч дерев і прибрано понад 1300 сухостійних.


 

12 червня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради