Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Голова Центрально-Міського райвиконкому Сергій Нєженцев вибачився перед мером та мешканцями міста за недоречне виконання пісні. Очікується реакція від голови Металургійного – Шаповалова

Створено: 2018-05-12 16:39:15Оновлено: 2018-05-12 16:41:45

Через прикру випадковість на заходах, присвячених 9 травня в Центрально-Міському і Металургійному районах пролунала  пісня «Поверніть пам'ять» авторства офіційного представника МЗС Росії Марії Захарової.

Голова Центрально-Міського району Сергій Нєженцев сказав: «У цій пісні немає жодного  слова ані про Росію, ані про Сирію. І також заборони на будь-яке її виконання. Але її виконання в сьогоднішній ситуації вважаю недоречним. Відповідальна за організацію даного заходу – завідувач  відділу культури Центрально-Міського району Валентина Ігнатова - звільнена з займаної посади. Вибачаюсь перед  мером міста та  криворіжцями за цю помилку».

Мер міста Юрій Вілкул підкреслив: «Кожна помилка повинна мати прізвище, ім'я та по- батькові. Попереджаю голів районів про персональну відповідальність за зміст заходів, які проводяться в районах».

У Металургійному районі, головою якого є депутат від Блоку Петра Порошенка Геннадій Шаповалов, на заході, організованому для керівника міської партійної організації БПП «Солідарність» народного депутата Костянтина Усова лунала та сама пісня, перекладена на українську мову. Враховуючи, що райони є самостійними структурами органів місцевого самоврядування, очікується реакція від керівництва Металургійного району.

Як відомо, після того, як дана ситуація була опублікована в ЗМІ, нардеп К.Усов написав заяву в СБУ з вимогою розібратися з Центрально-Міським районом, без згадки про  Металургійний.

12 травня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради