Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі працює команда професіоналів, спрямована на конкретний результат, - експерти ЄБРР

Створено: 2018-04-12 09:52:32Оновлено: 2018-04-12 09:54:07

Кривий Ріг у партнерстві з Європейським Банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) реалізує проект з підвищення енергоефективності бюджетних будівель. Він проводиться в кілька етапів. У цьому році міжнародні експерти спільно з Криворізькою мерією підготують техніко-економічне обгрунтування на проведення робіт з тим, щоб на початку 2019 року приступити до їх виконання.

На минулому тижні в місті працювали представники європейської консалтингової компанії «ІС consulenten», яких обрав банк. Міський голова Юрій Вілкул провів зустріч з експертами, у ході розмови обговорювалися питання про терміни виконання проекту, фінансові аспекти, а також перелік об'єктів, які будуть брати участь у проекті.

Кривий Ріг - друге місто в Україні, з яким ЄБРР співпрацює з підвищення енергоефективності. Світлана Адамак, керівник проекту зазначила: «За цей час ми побачили, що у вас є команда професіоналів, спрямована на конкретний результат. Всі ті завдання та умови, що  ставляться  в рамках програми, виконуються чітко і в повному обсязі. У Кривому Розі діє розроблена за ініціативою мера програма з підвищення енергоефективності. Ви дивитеся у майбутнє, залучаєте кращий досвід і практики у сфері енергозбереження. Зокрема, завдяки проекту USAID "Муніципальна енергетична реформа в Україні» у Кривому Розі проведено енергоаудит 50 освітніх закладів. Це суттєво полегшить нашу з вами спільну роботу».

Міський голова Юрій Вілкул підкреслив: «Питання зниження енерговитрат, споживання енергоресурсів вкрай актуальне для нас. Тільки за два останні роки в наших навчальних закладах   в енергоефективні заходи  ми направили близько 40 млн. грн. Йдеться про заміну вікон, ремонт систем тепло-водопостачання, встановлення індивідуальних теплових пунктів. Це велика комплексна робота, тому для нас дуже важливий проект з Європейським банком реконструкції та розвитку. Я радий, що сьогодні ми переходимо від перспективних планів до конкретної роботи».

Нагадаємо, що в березні 2017 року в Києві міський голова Юрій Вілкул і директор Європейського Банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) Шевкі Аджунер підписали попередню угоду на фінансування придбання для міста 50–ти нових тролейбусів, а також реалізації комплексу заходів з утеплення та підвищення енергоефективності шкіл Кривого Рогу.

Народний депутат Костянтин Павлов зазначив, що місто одночасно працює з декількома міжнародними фінансовими організаціями: EIB, EBRD, GIZ, NEFCO. «Це показник довіри міжнародних партнерів до Кривого Рогу», - підкреслив нардеп.

Разом з німецьким фондом GIZ проводиться ремонт та термомодернізація 58-ї школи, були встановлені індивідуальні теплові пункти в чотирьох школах міста. До 2020 року в партнерстві з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) буде побудовано 5 нових сучасних котелень, завдяки яким буде забезпечена серйозна економія газу і електроенергії. Це дозволить підвищити якість послуг для людей, стримувати зростання тарифів, а теплопостачальним підприємствам - економити енергоресурси.

Довідково:

У рамках виконання міської програми з підвищення енергоефективності, за п'ять років у закладах освіти встановлено більше 8 тисяч вікон. Всі установи бюджетної сфери оснащені приладами обліку теплової енергії. У всіх школах встановлені сучасні електричні бойлери з високим показником енергоефективності.

10 квітня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради