Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Незважаючи на ультиматум обслуговуючих компаній міста, виконком Кривого Рогу не дав дозвіл на підняття в 2 рази вартості їх послуг

Створено: 2017-04-12 16:34:22Оновлено: 2017-04-19 11:55:07

Незважаючи на ультиматум обслуговуючих компаній міста, виконком Кривого Рогу не дав дозвіл на підняття в 2 рази вартості їх послуг.

Таке рішення на користь криворіжців прийняте на засіданні міськвиконкому.

Кривий Ріг утримував розцінки обслуговування будинків та прибудинкових територій на рівні 2011 року. У Києві, Одесі, Миколаєві та інших містах вартість утримання будинків давно вища. При існуючих розцінках і в зв'язку із збільшенням витрат обслуговуючих компаній на виплату підвищених заробітних плат працівникам, закупівлю дорогих паливно-мастильних матеріалів та інші витрати, представники компаній заявили, що не можуть надавати якісні послуги мешканцям міста і вимагали підняти розцінки на свої послуги в два рази.

Начальник управління благоустрою та житлової політики Іван Карий сказав: «Ми розуміємо проблеми обслуговуючих компаній, що у 3 рази зросла ціна на електроенергію і збільшена мінімальна заробітна плата до 3200 грн. Але міська влада, в першу чергу відстоює інтереси криворіжців, які змушені платити величезні суми за встановленими державою тарифами. В такій складній ситуації, збільшення в 2 рази тарифів на обслуговування будинків – неприйнятне».

Після детального розгляду економічно обґрунтованого розрахунку тарифів на послуги з утримання багатоквартирних будинків, надані обслуговуючими компаніями, на засіданні міськвиконкому було прийнято рішення про збільшення вартості послуг максимально на 49%.

«Вище жодна компанія в Кривому Розі розцінки встановлювати не має права. Це наша принципова позиція. Крім того, інспекція буде слідкувати за якістю обслуговування цими компаніями криворіжців. На місце тих компаній, які надають послуги неякісно або не в повному обсязі, будуть оголошуватися нові конкурси», - підкреслила начальник відділу житлової політики Світлана Сереженко.

З усіх питань формування розмірів вартості послуг, управителі зобов'язані надати всім мешканцям повну інформацію та розрахунки.

Нагадаємо, що 10 квітня працівники обслуговуючих компаній вийшли на пікет до будівлі міськвиконкому, за підсумками якого заявили про намір подати до суду заяву про необхідність підняття розцінок на обслуговування будинків у 2 рази.

12 квітня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради