Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Громадські організації Кривого Рогу – скільки їх та як зареєструвати нову

Створено: 2018-02-12 16:20:48Оновлено: 2018-02-12 16:21:23

Громадські організації є важливою частиною та невід’ємним елементом демократії і розвинутого правового суспільства та створюються для того, щоб привернути увагу до актуальних проблем, що, як правило, знаходяться у соціальних, екологічних, економічних площинах, для здійснення та захисту прав і свобод, задоволення суспільних, економічних, соціальних, культурних, екологічних, та інших інтересів.

Члени громадських організацій відіграють важливу роль у створенні виконавчим комітетом Криворізької міської ради комфортних умов для мешканців міста, зокрема в частині надання послуг. За участі громадських організацій регулярно проходять публічні слухання з актуальних питань життя міста та покращення інвестиційного клімату у Кривому Розі. Місцева влада завжди враховує громадську думку, а також розглядає ініціативи, запропоновані громадськими організаціями.

За інформацією, розміщеною на офіційному сайті Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, на території м. Кривого Рогу зареєстровано 975 громадських організацій, що становить майже 17% від загальної кількості зареєстрованих громадських формувань на території Дніпропетровської області.

Враховуючи активну громадянську позицію мешканців Кривого Рогу та небайдужість до розбудови міста у всіх сферах суспільного життя, інформуємо про порядок державної реєстрації громадських організацій.

Державна реєстрація створення громадських організацій здійснюється Головним територіальним управлінням юстиції у Дніпропетровській області. Порядок створення, діяльності, перелік документів, які подаються для державної реєстрації створення громадської організації визначено діючим законодавством України.

З метою спрощення та прискорення процесу реєстрації громадських організацій із статусом юридичної особи Міністерством юстиції України запущено проект Он-лайн будинок юстиції, однією із складових частин якого є можливість проведення попередньої правової експертизи документів, що подаються для проведення державної реєстрації створення громадської організації зі статусом юридичної особи.

Попередня правова експертиза документів, що подаються для проведення державної реєстрації створення громадської організації зі статусом юридичної особи, надає впевненості заявнику у тому, що документи, які будуть подані для державної реєстрації створення громадської організації, будуть відповідати вимогам діючого законодавства України та допомагає в найкоротший строк зареєструвати громадську організацію.

Для того, щоб подати документи для проведення попередньої правової експертизи документів, що подаються для проведення державної реєстрації створення громадської організації зі статусом юридичної особи, необхідно зайти на веб-сайт Он-лайн будинку юстиції за посиланням https://online.minjust.gov.ua.

Документи можна подати в режимі он-лайн!

Графік прийому документів відсутній!

Подавати документи можливо 24 години на добу!

Черги відсутні!

Проведення попередньої правової експертизи документів, що подаються для проведення державної реєстрації громадської організації зі статусом юридичної особи, здійснюється безкоштовно.

Для подання документів на попередню правову експертизу необхідно через мережу Інтернет зареєструвати особистий кабінет, вказавши при цьому адресу електронної поштової скриньки, пароль і погодитися на обробку персональних даних.

Всього за п’ять кроків можна подати документи на перевірку:

Крок 1. Перейти за посиланням веб-сторінки Он-лайн будинку юстиції https://online.minjust.gov.ua.

Крок 2. На головній сторінці Он-лайн будинку юстиції обрати розділ «РЕЄСТРАЦІЯ БІЗНЕСУ, ГО ТА ЗМІ» та зайти до нього.

Крок 3. Перейшовши за посиланням обрати розділ «ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ».

Крок 4. На сторінці «РЕЄСТРАЦІЯ ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ» заповнити особисті дані (прізвище, ім’я по батькові; контактний телефон;
E-mail) та обрати область (район) за місцезнаходженням громадської організації.

Далі необхідно завантажити електронні копії документів, які подаються для проведення попередньої правової експертизи документів (для зручності користувачів на цій сторінці також розміщені зразки документів, які необхідно підготувати для державної реєстрації).

Крок 5. Надати згоду на обробку персональних даних та натиснути «Подати заяву».

Спеціалістами Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області будуть розглянуті подані документи, про що заявник буде повідомлений, отримавши листа на електронну скриньку, яка зазначається під час реєстрації.

У випадку наявності суперечностей та не відповідності вимогам законодавства, заявнику в електронному листі буде повідомлено про всі недоліки, які виявлені під час попередньої правової експертизи документів.

Подати документи для проведення державної реєстрації громадської організації зі статусом юридичної особи у паперовій формі можна до Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, Центру надання адміністративних послуг «Віза» та місцевих центрів з надання вторинної правової допомоги. 

 

Ми працюємо для Вас!

Наші контакти:

• Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради:
м. Кривий Ріг, вул. Героїв АТО, буд. 30; тел. 92-03-34, 92-03-22, 74-29-49;  
      e-mail: [email protected].

• Центр адміністративних послуг «Віза»: м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1; «ГАРЯЧА ЛІНІЯ»- 0-800-500-459; e-mail: [email protected].


 

12 лютого 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради