Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі міська влада перевірила готовність спецтехніки до зими

Створено: 2017-12-01 16:31:56Оновлено: 2017-12-01 16:38:37

У Кривому Розі за дорученням мера Юрія Вілкула за останні чотири роки було придбано 54 одиниці сучасної спеціалізованої техніки з навісним обладнанням для прибирання міста. Це роторні снігоочисники, ковші, відвали, Арктик-машини, дорожня фреза. Під час снігопадів та ожеледиці цієї зими проїжджу частину і тротуари міста будуть обслуговувати 100 прибиральних машин.

Сьогодні була перевірена готовність комунальної спецтехніки до роботи у зимовий період.

Під час снігопадів та ожеледиці цієї зими проїжджу частину і тротуари міста будуть обслуговувати 100 прибиральних машин: вантажівки, грейдери, трактори і екскаватори. Підготовлено посипковий матеріал.

«Наше місто промислове і люди працюють цілодобово. З настанням холодів і снігопадів, вони повинні без ризику для здоров'я добиратися до зупинок і місця своєї роботи. Всі комунальні служби, спецтехніка розпочнуть пацювати як тільки почнеться погіршення погоди», - сказав заступник мера з ЖКГ Олександр Катриченко.

Для якісного прибирання та швидкості розчищення доріг від снігу місто придбало в 2017 році ще 19 одиниць спеціалізованої техніки.

Це - 9 комбінованих дорожніх машин з навісним обладнанням; 2 автогрейдери, які можна буде використовувати взимку для розчищення снігу, а навесні і восени при будівництві та ремонті доріг; 5 снігонавантажувачів, а також 2 машини, призначені для промивання каналізаційних мереж і мереж зливової каналізації та багатофункціональний екскаватор - він же і навантажувач, який використовується підприємством «Кривбасводоканал» як при аварійно-відновлювальних роботах, так і для благоустрою після виконання ремонтних робіт.

Заступник мера Олександр Катриченко сказав: «Завдяки снігонавантажувачам, які ми закупили, зможемо прибирати сніг з проїжджої частини, він не буде накопичуватися вздовж бордюрів. Такі машини прибирають дороги в європейських містах. Тепер вони будуть працювати і в Кривому Розі ».

Нагадаємо, що основні дороги і магістралі, якими рухається громадський транспорт, в зоні оперативного реагування міста, за районами - розчищення другорядних доріг, а тротуарна частина закріплена за кожним суб'єктом бізнесу і управителями.

01 грудня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради