Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Хочете знати, як треба підтримувати культуру? Приїздіть до Кривого Рогу, - голова обласної організації профспілки працівників культури

Створено: 2016-12-01 15:17:00Оновлено: 2017-06-26 09:16:02

До 85 річниці Криворізький академічний театр драми та музичної комедії імені Т. Шевченка отримав оновлену малу сцену – за рахунок міста зроблений капітальний ремонт. Таким чином, наш театр – єдиний в Україні, який має одночасно працюючу велику та  малу сцени.

Директор Криворізького академічного театру Назар Чирка підкреслив: «Завдяки підтримці мера театр отримав чудовий подарунок. Мала сцена - це абсолютно нова форма роботи, а оскільки вона оснащена за останнім словом техніки, ми зможемо здійснювати наші найсміливіші і найграндіозніші проекти. Це і камерні постановки, і вистави одного актора, і творчі вечори».

Варто відзначити, жителі та гості міста вже мали можливість оцінити переваги сцени під час проведення шостого фестивалю національних культур, коли спеціально облаштований виносний балкон став своєрідною міні-сценою для виступу солістів та творчих колективів національних громад.

У ході ремонту за  пропозицією мера Юрія Вілкула в залі було збільшено кількість місць із 140 до 180, встановлена нова система вентиляції, кондиціонування. Для комфорту та зручності артистів були відремонтовані всі гримерні, кімнати для заняття вокалом, хорового співу, зроблені всі цехи і складські приміщення.

Вітаючи колектив театру з 85–річчям міський голова Юрій Вілкул сказав: «Культура – це основа. Ми робимо все, щоб Кривий Ріг і його жителі розвивалися, Щоб наше місто було відомим у світі не лише як потужний промисловий, але й  культурний центр України».

Голова обласної організації профспілки працівників культури  Анатолій Яловий зазначив: «Кривий Ріг завжди славився особливим ставленням до культури. І те, що ми бачимо - відкриття малої сцени і те, що відбувалося на наших очах – перетворення театру Шевченка і як змінюється академічний театр «Академія руху», є цікава задумка і по театру ляльок - свідчить про системну роботу і величезне бажання керівництва міста не тільки зберігати, але й розвивати у Кривому Розі театральне мистецтво і творче життя в цілому».

«Те, як ставляться до театрів, закладів культури у Кривому Розі - є прикладом для всієї області та України. Порівняно з 2015 роком у 2016 р. фінансування сфери культури у Кривому Розі було збільшено на 30%. В якому місті є ще таке? На жаль, в інших  ми бачимо протилежне»,- підкреслив А. Яловий.

У 2016 році також закінчується один з етапів масштабного проекту робіт у Криворізькому академічному міському театрі музично-пластичних мистецтв «Академія руху». 18 грудня нове приміщення театру відкриє двері для глядачів на прем'єрі новорічної вистави для дітей у День Святого Миколая.

На даному етапі Міністерством економічного розвитку України розглядається питання про передачу колишнього Палацу культури шахти «Батьківщина» Криворізькому театру ляльок, який зараз розміщується в Палаці культури «Саксагань». Передача будівлі Палацу культури допоможе здійснити давню мрію колективу театру: створити дитячий розважальний центр «Криворізький Діснейленд».


 

01 грудня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради