Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Про результати проведення громадських слухань

Створено: 2018-11-01 15:20:28Оновлено: 2018-11-01 15:21:04

Керуючись Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» у приміщенні виконкому Криворізької міської ради (пл. Молодіжна,1) 25.10. 2018 відбулись громадські слухання з питання перевірки стану досягнення цілей, задекларованих при прийнятті рішення міської ради від 28.03.2018 №2564 «Про затвердження Правил дотримання тиші в громадських місцях на території міста Кривого Рогу».

В обговоренні брали участь члени територіальної громади, суб’єкти господарювання, працівники органів місцевого самоврядування, полку патрульної поліції в м. Кривий Ріг Управління патрульної поліції в Дніпропетровській області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України та Держпродспоживслужби в м. Кривому Розі. 

Основне питання, що порушувалося на громадських слуханнях – ступінь досягнення цілей, задекларованих при прийнятті рішення міської ради від 28.03.2018 №2564 «Про затвердження Правил дотримання тиші в громадських місцях на території міста Кривого Рогу».

Надана характеристика по кожному з основних показників результативності дії регуляторного акта.

Наголошено про дію ст. 182 Кодексу України про адміністративні правопорушення з приводу порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях, а також проінформовано про відповідальність, передбачену за порушення даної норми.

За результатами проведення громадських слухань усі присутні зазначили, що дія рішення міської ради від 28.03.2018 №2564 «Про затвердження Правил дотримання тиші в громадських місцях на території міста Кривого Рогу» дозволило в певній мірі досягти запланованих при його прийнятті цілей «посилення контролю за дотриманням вимог нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму, шляхом адаптації та викладення змісту Правил відповідно до принципів державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності, а саме: забезпечення ефективності, збалансованості та прозорості застосування норм для суб’єктів господарювання й громадян» та є актуальним. Але, ураховуючи зміни в чинному законодавстві України а саме, втратою чинності Наказу Міністерства внутрішніх справ України від 23 грудня 2003 року №1649 «Про затвердження Тимчасових правил обігу в Україні побутових піротехнічних виробів», та зміни, які відбулися у 2018 році в Постанові Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року №1107 «Про затвердження Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки» виникла потреба в ухваленні нового регуляторного акта.

01 листопада 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради