Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Цього літа в оздоровчих таборах Кривого Рогу відпочине в три рази більше дітей пільгових категорій, ніж минулого року

Створено: 2016-07-11 13:19:16Оновлено: 2016-07-11 13:20:56

Літня оздоровча кампанія в розпалі. 9 липня оздоровчому таборі «Корчагінець» відкрилася друга зміна, під час якої будуть відпочивати і набиратися сил 254 юних криворіжців.

Голова комітету у справах сім'ї та молоді Світлана Лавренко зазначила: «Міський голова Юрій Вілкул поставив завдання в першу чергу оздоровити дітей загиблих учасників АТО; тих, чиї батьки виконують військовий обов'язок на Сході країни, а також сиріт, дітей під опікою, з прийомних сімей. Тих дітей, які потребують постійної уваги і особливої ​​підтримки з боку міської влади ».

Директор табору Олександр Щербанюк додав: «Ми розуміємо, наскільки відповідальним є питання організації і відпочинку наших дітей і дуже важливо, що ми маємо постійну підтримку міського голови у вирішенні нагальних проблем: починаючи від благоустрою оздоровчих установ, ремонту корпусів, харчування і вирішення кадрових питань».

«Для малюків підготували насичену розважальну програму. Особливістю другої зміни стане приїзд представників молодіжного виконкому та громадської організації «Січ», молоді студентських рад криворізьких вузів. Крім конкурсів і розваг гості проведуть ФотоКвест», - сказав Щербанюк.

У третю зміну в «Корчагінців» відпочиватимуть й 15 дітей з генетичними захворюваннями з громадської організації «Діти сонця». Батьки звернулися до міського голови з проханням про допомогу ворганізації літнього дозвілля дітей й їх побажання були враховані.

Протягом літа відпочинком і оздоровленням планується охопити 12 пільгових категорій криворізьких дітей. Варто сказати, що діти учасників АТО мають можливість відпочити не тільки в комунальних таборах Кривого Рогу, а й обласних оздоровчих закладах «Перлина Придніпров'я» «Одіссей», «Молода Гвардія» і таборі «Артек», який тепер знаходиться в Пущі Водиці Київської області.

Крім того, якщо надійдуть заявки від батьків, буде організована четверта, додаткова зміна в таборі «Слава» для дітей учасників АТО. «Місто Кривий Ріг надає можливість відпочити і оздоровитися більшій кількості дітей, ніж у минулому році. Наприклад, якщо тогоріч в «Перлині Придніпров'я» оздоровили не більше 12 дітей за зміну, то зараз оздоровлюємо щомісяця 30-ть», - сказала Світлана Лавренко.

Діти пільгових категорій відпочивають безкоштовно. Кошти на їх оздоровлення передбачені в міському бюджеті. Заступник міського голови Валентина Берлін підкреслила: «Щорічно, завдяки міському голові, приймається рішення про виділення коштів на підготовку та проведення літньої оздоровчої кампанії. Тому Кривий Ріг має більші можливості, ніж інші міста Дніпропетровської області для оздоровлення дітей, які потребують особливої ​​уваги і турботи».

11 липня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради