Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Удод: Для зниження тепловтрат та оплати «комуналки» місто допомагає проводити тепломодернізацію будівель

Створено: 2017-04-11 16:59:50Оновлено: 2017-04-18 10:32:39

11 квітня, перший заступник мера Кривого Рогу Євген Удод зустрівся з одним із переможців конкурсу, проведеного в рамках міської Програми «Теплий дім». П'ятиповерхівку по вул. Катеринівська 16-а чекає повна заміна вікон у під'їздах, теплоізоляція труб в підвалі, утеплення перекриттів.

Євген Удод сказав: «Під керівництвом мера Юрія Вілкула до Кривого Рогу залучаються інвестиції й впроваджуються кращі європейські практики. Найактуальніша проблема зараз - це високі ціни на енергоносії та встановлені урядом тарифи. Тому ми повинні максимально концентруватися на тих проектах і інноваціях, які дозволять місту і людям знижувати тепловтрати і не платити за обігрів вулиць».

Так, добре проведена тепломодернізація будівлі істотно - від 30% до 70% - знижує тепловтрати, а в разі, якщо в будинку встановлений індивідуальний опалювальний пункт - практично відразу зменшуються суми платіжок за «комуналку».

«У Кривому Розі вибудована багаторівнева робота по залученню інвестицій, обміну досвідом в цій сфері. У 2016 році Кривий Ріг підписав Меморандум про співпрацю з Національним агентством з енергозбереження Польщі в сфері енергоефективності. Йдеться про проведення комплексної термомодернізації будівель. Зараз реалізуємо і проект з німецьким агентством GIZ - це стосується термомодернізації важливих соціальних об'єктів - шкіл, садочків, лікарень. Але і решта житлового фонду потребує сучасних технологій. Для цього існує міська Програма «Теплий дім» », - зазначив перший заступник міського голови.

Також, Євген Удод звернувся до мешканців будинку по вул. Катеринівська 16-а: «Дуже важливий момент - люди самі можуть контролювати якість матеріалів і робіт. Ми наполягаємо, щоб жоден акт не був закритий без підпису будинкового активу. Саме активна позиція мешканців стала запорукою перемоги у конкурсі, ви і є зацікавленою стороною».

У свою чергу, представники будинкового комітету дуже позитивно оцінили міську Програму «Теплий дім».

«Це як друге життя для нашого будинку! Ми вважаємо, що такі програми найбільш важливі зараз. Це величезна допомога й підтримка для криворіжців», - сказала мешканка будинку Людмила Дяченко.

Довідково:

Конкурс проводиться в рамках реалізації Програми «Теплий дім» і передбачає проведення заходів з енергозбереження в багатоквартирних будинках для їх співвласників у Кривому Розі на період до 2021 року. Будинкові комітети пишуть проекти термомодернізації свого будинку і через свої керуючі компанії відправляють заявки на Конкурс. Програма функціонує за принципом співфінансування - частина робіт виконується за кошти міського бюджету, а частина - за гроші самих мешканців. Основну частину фінансування бере на себе місто, внесок мешканців - до 3%. У 2016 році 19 міських багатоповерхівок стали переможцями конкурсу за Програмою «Теплий дім». Всі проекти будуть втілені в 2017 році. Кожен будинок отримав в середньому до 200 тис. грн. з бюджету на проведення комплексу робіт. Найчастіше люди просили замінити вікна в під'їздах, утеплити підвали і виконати термоізоляцію труб.

11 квітня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради