Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ОНЛАЙН-ПРИЙМАЛЬНІ ПРОДОВЖУЮТЬ СВОЮ РОБОТУ У ЛЮТОМУ

Створено: 2022-02-11 11:14:39Оновлено: 2022-02-11 11:17:20

З 07.02.2022 по 10.02.2022 під час онлайн-консультацій у Контакт-центрі 1520 криворіжці мали можливість поставити свої запитання до представників Центрально-Міської, Саксаганської та Металургійної районних у місті рад, департаменту соціальної політики розвитку інфраструктури міста, управління транспорту та телекомунікацій виконкому міської ради.

 07.02.2022 заступник голови Центрально-Міської районної у місті ради по виконавчій роботі АНДРІЙ КУШНІР відповідав на запитання мешканців щодо: наявності бомбосховищ на території району;  укладання декларації з лікарем; ремонту дорогі по вулиці Галахівської; відновлення асфальтового покриття по  вул. Печерської  та інші.

У той же день з 14.00-16.00 спілкувалась з криворіжцями директор департаменту соціальної політики виконкому міської ради ІНЕСА БЛАГУН та відповіла на наступні питання.

 

  • Мені 61 рік, самотня, через брак необхідного трудового стажу не можу оформити пенсію. Чи можу я розраховувати на будь яку допомогу, яка буде не одноразова, а виплачуватиметься щомісяця?

Особа, яка досягла 60 років, але не набула права на пенсію, може звернутися з заявою на визначення права на призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям.

Зазначена допомога розраховується у розмірі, що дорівнює різниці між середньомісячним доходом такої особи за два квартали, що передують місяцю, який передує місяцю звернення за призначенням допомоги, та розміром прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність        (з 01.12.2021 –1934,00 грн).

  • Я багато років обслуговувалася соціальним працівником. Послуги мені надавалися безкоштовно, так як я одинока. Але з минулого року з мене беруть плату, чи правильно це?

Відповідно до чинного законодавства, соціальні послуги надаються безоплатно (за рахунок бюджетних коштів), з установленням диференційованої плати або платно (за рахунок отримувача послуг або третіх осіб).

1) Безоплатно соціальні послуги надаються:

- особам, які постраждали від торгівлі людьми і отримують соціальну допомогу відповідно до законодавства у сфері протидії торгівлі людьми;

- особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі;

- дітям з інвалідністю та особам з інвалідністю I групи;

- дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, особам з їх числа віком до 23 років;

- сім’ям опікунів, піклувальників, прийомним сім’ям, дитячим будинкам сімейного типу, сім’ям патронатних вихователів;

- дітям, яким не встановлено інвалідність, але які є хворими на тяжкі захворювання, розлади, вади;

- усім громадянам, середньомісячний сукупний дохід яких менший двох прожиткових мінімумів (станом на 01.01.2022 для непрацездатних осіб – 3868,00 грн);

2) З  установленням диференційованої плати соціальні послуги надаються

громадянам, середньомісячний сукупний дохід яких перевищує два прожиткові мінімуми, але не перевищує чотири прожиткові мінімуми (від 3868,00 грн до 7736,00 грн).

3) За рахунок отримувача соціальних послуг або третіх осіб соціальні послуги надаються:

- отримувачам соціальних послуг, середньомісячний сукупний дохід яких перевищує чотири прожиткові мінімуми для відповідної категорії осіб (понад 7736,00 грн);

Середньомісячний сукупний дохід визначається за попередні шість місяців, що передують місяцю звернення за наданням соціальних послуг.

 

08.02.2022 усі  бажаючі  мешканці Саксаганського району спілкувалися з заступником голови районної у місті ради з питань діяльності виконавчих органів ради  ВАДИМОМ БЕРШАДСЬКИМ щодо:

- щодо ремонту системи опалення  по вул. Івана Авраменка,8;

- обрізки дерев на прибудинкової території вул. Спаська,15, пр-т Гагаріна,39;

- щодо ремонту світлофору на пішохідному переході зупинки швидкісного трамваю «Міська лікарня».

У той же день з 14.00-16.00 консультував мешканців  начальник управління  транспорту та телекомунікацій виконкому міської ради СЕРГІЙ СИРОТЮК та відповів на наступні питання.

  • Щодо покращення роботи міського автобусного маршруту загального користування №254 «вул. Му-соргського - вул. Двінська».

 

З  01.02.2022 на маршруті №254 додатково працює ще один автобус. Відповідно, було збільшено кількість рейсів та зменшено інтервал руху між автобусами.

Також у кінці 2021 року додатково введений вечірній рейс на тролейбусному маршруті №4 «мкр-н 4-й Зарічний - вул. Двінська» для жителів с. Мирівське та працівників Центрального ГЗК.

 

  • Щодо недопущення перевезення пасажирів в стані алкогольного сп’яніння.

Відповідно до п. 148 п.п. «б» «Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту» водій автобусу має право не допускати до поїздки пасажирів, які перебувають у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння та порушують громадський порядок.

Якщо в салоні автобусу перебуває пасажир в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, іншим пасажирам необхідно звернутись до водія транспортного засобу для застосування до порушника відповідних засобів впливу.

 

Усі  бажаючі  мешканці Металургійного району спілкувалися із заступником голови районної у місті ради з питань діяльності виконавчих органів ради  ОЛЕКСАНДРОМ  КУЧЕРОМ щодо:

-ремонту квартир, що було затоплено при запуску системи опалення, вул.Соборності,14;

- обрізки дерев на прибудинкової території,    вул.Трамвайна,16;

- благоустрою території, вул. Зоряна,5;

- скарга на сусідів за антигромадський спосіб життя, вул. Віталія Матусевича,19; 

- асфальтування прибудинкової території, вул. Юрія Камінського,1;

- незаконного будівництва  підсобного приміщення у під’їзді будинку, пр-т Мета-лургів,18.

11 лютого 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради