Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Юрій Вілкул: «Керівники комунальних підприємств міста повинні нести особисту відповідальність за роботу зі зверненнями громадян»

Створено: 2011-02-11 11:29:06Оновлено:

9 лютого відбулося засідання виконкому міської ради. Його провів міський голова Юрій Вілкул. Основним на засіданні було питання про роботу зі зверненнями громадян.

Щодо роботи зі зверненнями громадян Кривого Рогу протягом 2010 року доповів начальник управління по роботі зі зверненнями громадян виконкому міської ради Віктор Чорний. Він зазначив, що у місті налагоджено комплексну систему роботи зі зверненнями. Особисті прийоми громадян керівництвом виконкому міської ради, головами районних у місті рад проводяться систематично в громадських приймальнях виконкомів міської та районних у місті рад, а також за місцем роботи і мешкання криворіжців. За минулий рік у зверненнях, що надійшли до керівництва виконкому Криворізької міської ради було порушено 8667 питань, 44% з яких – це питання відносно роботи комунального господарства. Також, серед актуальних можна виділити питання соціального захисту, охорони здоров’я, житлової політики, праці і заробітної плати. В.Чорний зауважив, що усі звернення, які надходять до органів місцевого самоврядування розглядаються, вирішуються або ж надається інформація щодо шляхів їх вирішення. Про це свідчить той факт, що кількість повторних звернень у 2010 році проти 2009 року зменшилася на 21%.

У той же час Юрій Григорович Вілкул звернув особливу увагу на недоліки в роботі зі зверненнями громадян зі сторони керівників окремих комунальних підприємств: «Я дійшов до висновку, що керівники комунальних підприємств та їх співробітники зовсім переплутали, хто кому надає послуги. Вони повинні змінити підхід до роботи, адже деякі з них ухиляються від неї».

Звертаючись до представників органів місцевого самоврядування та суб’єктів господарювання, міський голова Юрій Вілкул наголосив, що необхідно здійснювати постійний контроль за розглядом звернень громадян, інформувати керівництво виконкому міськради про стан вирішення органами місцевого самоврядування та суб’єктами господарювання порушених мешканцями міста питань для покращення виконавчої дисципліни на підприємствах, установах і закладах Кривого Рогу. Ю. Вілкул зосередив увагу голів районних у місті рад на необхідності їх особистого контролю дотримання строків розгляду звернень громадян та надання повних обґрунтованих відповідей. Міський голова зауважив на необхідності удосконалювати форми роботи зі зверненнями громадян для забезпечення більш тісного і ефективного зв’язку мешканців міста з посадовими особами органів місцевого самоврядування.

«Голови виконкомів районних у місті рад і керівники усіх підприємств повинні донести до кожного робітника те, що представники комунальних підприємств працюють для людей, а не навпаки. Необхідно впровадити організацію роботи кожного підприємства таким чином, щоб якість послуг і відношення до людей вкрай змінилося», - підбив підсумки міський голова.

(0564)92 13 03,
[email protected]

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради