Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Громадський бюджет Кривого Рогу: нові можливості

Створено: 2017-09-01 09:13:56Оновлено: 2017-09-01 09:31:42

28-29 серпня 2017 року в приміщенні виконкому Криворізької міської ради відбувся дводенний семінар «Громадський бюджет Кривого Рогу: нові можливості», головною метою якого була підготовка громади міста до участі в конкурсі проектів місцевого розвитку «Громадський бюджет», реалізація яких планується у 2018 році.

Семінар проводився спільно з Фундацією українсько-польської співпраці ПАУСІ за участі координатора проектів Леоніда Доноса та експерта Наталії Винниченко.

Перший день заходу був зосереджений на підготовці фахівців органів місцевого самоврядування, які будуть здійснювати консультування учасників конкурсу з питань, що стосуються умов та порядку його проведення, надаватимуть теоретичну допомогу в підготовці проектів (правильність написання, дотримання вимог до змісту згідно Положення та інше).

Другого дня учасниками семінару стали активні представники громади міста, які виявили бажання отримати з перших вуст інформацію, необхідну для підготовки та реалізації проектів.

На початку семінару тренери ознайомили громадськість з міжнародним досвідом упровадження бюджету участі, а саме країн Польщі, Грузії, Німеччини, США та найуспішнішим досвідом міст України.

Друга частина семінару була спрямована на підготовку проектних заявок та проведення інформаційної кампанії авторами проектів. Отримавши теоретичні знання, поділившись на групи учасники заходу спробували себе в написанні проектів. Презентація підготовлених проектів пройшла в атмосфері жвавого обговорення можливостей та перспектив їх подальшої реалізації.

Важливим аспектом тренінгу, як для фахівців виконкому Криворізької міської ради так і для громади міста, стало спільне обговорення питань, вирішення яких можливо шляхом участі в конкурсі проектів місцевого розвитку «Громадський бюджет.

Координатор конкурсу проектів місцевого розвитку "Громадський бюджет" - управління економіки виконкому Криворізької міської ради ([email protected]).


 

01 вересня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради