Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Для криворіжців після капремонту відкрилася амбулаторія в Довгинцівському районі

Створено: 2017-08-01 10:22:33Оновлено: 2017-08-01 10:26:15

Навіть в умовах критичного недофінансування державою  сфери охорони здоров'я , більш, як 90 млн. грн у 2017 році, в Кривому Розі триває програма розвитку первинної медицини. Мер Юрій Вілкул перевірив результат виконаного капітального ремонту амбулаторії на Східному- 2.

В амбулаторії №12, що знаходиться на 1-му поверсі житлового будинку по вул. Лісового, 27 первинну медичну допомогу отримують п'ять тисяч мешканців мікрорайону, а саме вулиць Незалежності України та В'ячеслава Чорновола. Тут працюють сімейні лікарі, педіатри, гінекологи. Амбулаторія оснащена необхідним обладнанням, для виїзду до пацієнтів додому в розпорядженні медиків є автомобіль. Працює денний стаціонар.

«Ми збільшуємо кількість амбулаторій в кожному районі міста, щоб забезпечити доступність медичної допомоги для городян. Аби прийти на прийом, жителям цього району, необхідно подолати не більше 500 метрів, а деяким просто спуститися на перший поверх. Ми не будемо зупинятися на досягнутому, і продовжимо програму розвитку мережі амбулаторій. Будемо робити все для зручності криворіжців », - сказав мер Юрій Вілкул.

За кошти з міського бюджету було проведено капітальний ремонт приміщення амбулаторії, закуплена комп'ютерна техніка, апаратура і медичні меблі.

«Завдяки підтримці міста, ми отримали повноцінну оновлену амбулаторію для якісного та оперативного обслуговування населення - і дорослих, і дітей. В амбулаторії створені всі умови для надання якісної первинної допомоги нашим жителям», - розповіла головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги №4 Анжеліка Логінова.

Для зручності пацієнтів в амбулаторії працює «електронна» реєстратура. Всі бажаючі можуть зареєструватись на прийом до сімейного лікаря, не виходячи з дому. Прийом ведуть три лікаря загальної практики -  сімейної медицини, лікар акушер-гінеколог (раз на тиждень), а також шість медсестер.

«До нас звертаються від 30 до 70 осіб на день з різними захворюваннями і питаннями. Ми не тільки ведемо прийом, а й обслуговуємо вдома. В амбулаторії пацієнт проходить долікарський огляд - це важливо для профілактики захворювань. Ми забезпечені всім необхідним для оперативної роботи, а умови, що створені, відповідають європейським стандартам», - сказала сімейний лікар амбулаторії №12 Оксана Шинкар.

В рамках партнерства міста зі Світовими банком у 2017 році в Кривому Розі буде відкрито ще дві амбулаторії в Саксаганському районі.

За програмою Юрія Вілкула в Кривому Розі створено сім Центрів первинної медико-санітарної допомоги, які працюють у всіх районах міста. До складу центрів входять 38 амбулаторій сімейної медицини.

 


 

01 серпня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради