Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Олег Січкарук: Ми пишаємося, коли діти говорять, що в майбутньому хочуть стати рятувальниками

Створено: 2022-06-01 15:33:51Оновлено: 2022-06-01 15:41:50

Олег Січкарук: Ми пишаємося, коли діти говорять, що в майбутньому хочуть стати рятувальниками

Криворізьке районне управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області разом із Військовою адміністрацією Кривого Рогу до Міжнародного Дня захисту дітей організували святковий захід для дітей співробітників ДСНС та дітей-переселенців.

Діти ознайомились з бойовим спорядженням, за допомогою якого сьогодні рятують людей та ліквідовують дорожньо-транспортні пригоди, дізналися про вибухонебезпечні предмети та правила поведінки з ними. Дітей залучили до ліквідації умовної пожежі, щоб дітлахи відчули себе в ролі справжнього вогнеборця. Малюкам рятувальники вручили іграшки та дитячі шоломи пожежних.

Начальник Криворізького районного управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Олег Січкарук сказав: «День захисту дітей уособлює у собі турботу та піклування про майбутні покоління. Для рятувальників це також ще один привід задекларувати свою місію - кожного дня робити життя наших громадян, в тому числі малюків, безпечнішим. У 2021 році працівники ДСНС Кривого Рогу врятували на пожежах 33 дитини, а з початку 2022 року ще 5 дітей. Ми пишаємося, коли діти говорять, що в майбутньому хочуть стати рятівниками. Сподіваюсь, що ми подарували дітям гарний настрій».

Начальник 26 ДПРЧ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Анатолій Ващенко зазначив: «На свято привезли свого домашнього улюбленця – лабрадора Доні. Ця порода часто залучається кінологами для пошуку людей під завалами. Сподіваємось, що за допомогою фахівців навчимо та виростимо справжнього рятувальника».

Син працівника ДСНС Михайло відмітив: «Більш за все сподобалися великі красні машини та ножиці, якими розрізають метал. Коли виросту, стану рятувальником, хочу допомагати людям».

«В пожежному підрозділі вперше. Сподобалося все, особливо, коли підіймали на підйомнику, страшно, але дуже цікаво. Рятувальники – це дуже сміливі люди!», –  розповів Данило з міста Сєверодонецьк.

Нагадаємо, в квітні за підтримки Олександра Вілкула рятувальники отримали техніку, що прибула до загону одного з криворізьких відділень ДСНС з Норвегії – автомобіль спеціального призначення для складних пожеж «Man», обладнаний установками порошкового, водяного та пінного пожежогасіння, автомобіль підвезення води «Scania», пожежні автомобілі першої допомоги «Mercedes» та «Volvo» та аварій рятувальний автомобіль Dodge. Також криворізькі рятувальники отримали аварійно-рятувальний інструмент, засоби пожежогасіння та обмундирування.

01 червня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради