Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

О.Вілкул: За допомогою «Ярмарки професій» ми даємо можливість молоді зробити свідомий вибір після школи, від якого залежить їх майбутнє

Створено: 2024-04-01 10:09:40Оновлено: 2024-04-01 10:11:42

Закінчився «Ярмарок професій», який міська влада Кривого Рогу проводила для школярів третій рік поспіль.

На ярмарку було понад 40 локацій - всі криворізькі університети, коледжі та училища, найбільші промислові підприємства міста та інш.

«Головна мета заходу – дати можливість молоді (та їх батькам) зробити свідомий вибір після школи, від якого залежить їх майбутнє», - сказав Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул.

За п’ять днів ярмарок відвідали понад 5,5 тис школярів Кривого Рогу та Криворізького району. Для них проводилися майстер-класи, вікторини та інтерактиви.

Для того, щоби визначитися ким бути і де вчитися після закінчення школи, молодь могла спробувати себе в різних професіях, ознайомитися вживу з різними спеціальностями в навчальних закладах та дізнатися про умови роботи та рівень зарплати на майбутньому робочому місці.

«Завдяки «Ярмарку» основою вибору є не лише поради друзів чи батьків, а й консультації фахівців з профорієнтації та безпосереднє знайомство молодої людини з майбутнім навчальним закладом та робочим місцем», - підкреслив Олександр Вілкул.

«Сфера діяльності має відповідати здібностям та інтересам людини. Вона буде щаслива і реалізована лише в тому випадку, якщо займатиметься улюбленою справою», - зазначив заступник міського голови Кривого Рогу Сергій Мілютін.

Ярмарок завершився розіграшом призів від Ради оборони, наших міжнародних партнерів, закладів освіти та підприємств.

01 квітня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради