Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ю. Вілкул: Наші військові відважно тримають оборону, а «економічний фронт» міста мужньо тримає тил оборони Кривого Рогу

Створено: 2022-04-01 09:23:58Оновлено: 2022-04-01 09:26:28

Незважаючи на воєнний стан, більшість об’єктів бізнесу Кривого Рогу продовжують або поновлюють свою роботу. З підприємницьким активом міста зустрівся в. о. міського голови Кривого Рогу - заступник голови Ради оборони Кривого Рогу Юрій Вілкул.

У Кривому Розі міська влада, в межах компетенції органів місцевого самоврядування, робить все можливе, щоб підтримати малий і середній бізнес. З 1 березня і на період дії воєнного стану суб’єкти господарювання, які використовують нерухоме майно комунальної власності звільняються від орендної плати. Крім цього, скасована плата за користування місцями розташування зовнішньої реклами на об’єктах комунальної власності.

Спілкуючись з підприємцями Юрій Вілкул зазначив, що в умовах воєнного стану вся інфраструктура міста працює стабільно. «Ми з теплом, світлом, газом, водою, пасажирськими перевезеннями, дистанційним навчанням учнів, медичним забезпеченням. Ми не тільки зберегли всі соціальні гарантії криворіжцям, а й збільшили фінансування міських програм соціального захисту. Крім того, наше місто відкрите для людей, яких спіткало горе війни. Кривий Ріг вже прийняв майже 5 тисяч переселенців з Донецької, Луганської, Херсонської, Київської, Чернігівської, Харківської, Дніпропетровської, Миколаївської областей; був організований транзит більше 100 тисяч евакуйованих до західних областей України. Хочу підкреслити, що доки наші військові мужньо боронять рідну землю та відважно тримають оборону, наш «економічний фронт» мужньо підтримає тил Кривого Рогу»,- зазначив Ю. Вілкул

«Хочу від себе і від імені всіх криворіжців подякувати багатьом підприємцям, хто залишився в місті, хто зараз допомагає, за допомогу у величезній роботі, яку проводить Військова адміністрація Кривого Рогу по допомозі фронту і обороні міста. Ви допомагаєте ремонтувати техніку, перевозити важливі вантажі, допомагає евакуювати людей і багато іншого»,- сказав Вілкул.

«Як ніколи, криворіжці об’єдналися навколо захисту Кривого Рогу і України. Цілодобово працює Військова адміністрація, Рада оборони Кривого Рогу про що щоденно звітує перед криворіжцями. Ми чекаємо тільки добрих новин. Зі свого боку ми продовжуватимемо роботу заради нашої Перемоги! Ми розуміємо в яких умовах опинилися вимушені переселенці, тому будемо запрошувати їх на робочі місця. Адже частка ваших працівників виїхала з міста та й людям треба допомогти із працевлаштуванням. Місту потрібні надходження до бюджету – люди мають отримувати зарплати, а підприємство – сплачувати податки», - підкреслила представник підприємцівТетяна Темченко.

 

01 квітня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради