Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Про засідання міської робочої групи з питань обігу алкогольних напоїв і тютюнових виробів»

Створено: 2018-02-01 09:31:52Оновлено: 2018-02-01 09:53:23

26.01.2018 проведено засідання міської робочої групи з питань обігу алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

На засіданні заслухано звіт   про роботу міської робочої групи з питань обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів у 2017 році.

Членів робочої групи було проінформовано, що протягом минулого року міською робочою групою: проведено близько 300 рейдових заходів з моніторингу дотримання  суб’єктами господарювання установлених вимог щодо продажу алкогольних напоїв, тютюнових виробів; в 160 об’єктах встановлені порушення законодавчих вимог; застосовано фінансових санкцій у розмірі 821,6 тис.грн.;  вилучено майже 270 літрів алкогольної продукції, пива, та 1141 пачка тютюнових виробів;  припинено роботу 15 об’єктів, в т.ч. 8 літніх майданів. З суб’єктами господарювання проведено понад 300 інформаційно-роз’яснювальних  заходів.

Сектором  ювенальної превенції Криворізького відділу поліції Головного управління національної поліції у Дніпропетровській області акцентовано увагу на необхідності активізації заходів протидії дитячому алкоголізму. Під час проведення  рейдів «Діти вулиці»  затримано  43 дитини   за розпиття алкогольних напоїв та тютюнопаління; встановлено 26 фактів продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива, тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років.

У ході проведення засідання розглянуто питання результативності роботи районних робочих груп з питань функціонування об’єктів бізнесу із залученням представників  Довгинцівського, Тернівського та Центрально-Міського відділень Криворізького відділу поліції Головного управління національної поліції у Дніпропетровській області.

Визначено основні  напрями роботи міської робочої групи у  2018 році:

контроль щодо повноти надходження до бюджету міста акцизного податку;

проведення рейдових заходів щодо протидії  торгівлі фальсифікованими алкогольними напоями, контрабандними тютюновими виробами;

контроль за дотриманням  суб’єктами господарювання норм Закону  України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів»; правил їх продажу в об’єктах торгівлі, ресторанного господарства, на територіях ринків, в торговельних комплексах, розважальних закладах, інтернет-клубах, пунктах розповсюдження лотерей;

протидія  продажу алкогольних напоїв, тютюнових виробів особами, які не досягли 18 років, у першу чергу в об’єктах бізнесу, розміщених в 300 метровій зоні в об’єктах бізнесу, розміщених поблизу навчальних та освітньо-виховних закладів, закладів культури і закритих спортивних споруд;

проведення превентивних, інформаційно-роз’яснювальних заходів з метою пропагування здорового способу життя, без зловживань та порушень громадського порядку серед дітей та молоді».


 

 

01 лютого 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради