Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Впровадження енергоефективних заходів

Створено: 2018-02-01 15:12:46Оновлено: 2018-02-02 09:04:02

Завдяки фінансовій підтримці міської ради в 2017 році у 33 багатоквартирних житлових будинках міста, в яких створені об'єднання співвласників багатоквартирного будинку та житлово-будівельні кооперативи, впроваджено енергоефективні заходи.

За 2017 рік міською Програмою відшкодування частини кредитів, що надаються об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельним кооперативам на впровадження енергоефективних заходів у житловій сфері на 2016 – 2018 роки скористалися 32 ОСББ та 1 ЖБК міста, що складає 55% від загальної кількості отриманих ОСББ та ЖБК кредитів по Дніпропетровській області.

Сума кредитних коштів, залучена ОСББ та ЖБК на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів для впровадження енергозберігаючих заходів становить 3 млн. 351,5 тис. грн.

В будинках ОСББ та ЖБК в місцях загального користування (під'їздах, сходових клітинах) замінювались старі дерев'яні вікна на сучасні енергоефективні, встановлювались тамбурні двері, замінювалась електропроводка, модернізовувалась система освітлення з упровадженням світлодіодного обладнання, також проводилась термомодернізація внутрішньобудинкової системи опалення, в тому числі з установкою індивідуальних теплових пунктів та інші заходи.

Всього з міського бюджету на ці цілі було відшкодовано 645,5 тис. грн. вартості кредитів. Реалізація вказаних заходів забезпечить економію енергетичних ресурсів, зменшить витрати на подальше утримання будинку за рахунок впровадження енергозберігаючих технологій.

Слід зазначити, що підтримка ОСББ та ЖБК в цьому напрямку продовжуватиметься і у 2018 році.

Нагадаємо, що у Програмі приймають участь публічні акціонерні товариства "Державний ощадний банк України", АБ "Укргазбанк", КБ "Приватбанк".


 

01 лютого 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради