Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У 2018 році буде продовжена робота по розширенню міської системи моніторингу за якістю повітря

Створено: 2018-02-01 14:03:20Оновлено: 2018-02-01 14:04:18

У рамках міської екологічної програми в 2018 році буде модернізована існуюча система моніторингу: встановлені пиломіри на 4 діючих постах, запрацює ще один пост контролю якості повітря для Покровського та Тернівського районів. Також, буде забезпечено інформування мешканців про забруднення повітря на межах санітарно-захисних зон підприємств в режимі онлайн.

На січневій сесії Криворізької міськради депутати підтримали екологічні програми, і з міського бюджету буде виділено додаткове фінансування на їх реалізацію.

Міський голова Юрій Вілкул сказав: «Міська екологічна програма продовжує роботу і ключовими напрямками в цьому році буде подальше впровадження постів екологічного моніторингу. Вони в обов'язковому порядку повинні бути встановлені на всіх підприємствах – забруднювачах. Це -наша принципова вимога. Для нас здоров'я криворіжців - на першому місці. Також, продовжимо роботу над реалізацією двох великих проектів з покращення стану річки Саксагань і Стара Саксагань».

Крім того, будуть побудовані каналізаційні колектори на мікрорайоні Сонячний, вулиці Тихвінській і Ногіна для того, щоб не допустити забруднення навколишнього середовища господарськими побутовими стоками.

Депутати виділили кошти на розробку проекту  будівництва комплексу з переробки та складування твердих побутових відходів.

Також, за дорученням міського голови буде придбано 246 контейнерів для збору твердих побутових відходів для багатоквартирної житлової забудови і бюджетних закладів.

Голова постійної комісії з екології, медицині і соцзахисту депутат Віктор Артюх наголосив: «Впровадження цілого комплексу екологічних заходів у промисловому Кривбасі дають свої позитивні результати. За останні шість років викиди забруднюючих речовин в атмосферу знижені на 17% . Якщо раніше Кривий Ріг був у списку лідерів екологічно несприятливих міст України, то зараз ми на 12 місці серед 39 міст. Безумовно, є  низка питань, які необхідно вирішувати, зокрема, це стосується «Арселорміттал Кривий Ріг».

У цьому році депутати  поставили  завдання щодо забезпечення виконання підприємством в установлені терміни заходів, закладених в обласній і міській екологічних програмах. Мова йде про виведення з експлуатації двохванного сталеплавильного агрегату №6 «АрселорМіттал», що дозволить зменшити викиди забруднюючих речовин майже на 10 тисяч тонн.

Довідково:

Під керівництвом міського голови Юрія Вілкула у 2016 році була розроблена нова екологічна програма. В її реалізації задіяні всі промислові підприємства Кривбасу, які впливають на стан навколишнього середовища. Мета програми - зниження викидів забруднюючих речовин на 25%.

Серед найбільш великих проектів: повна ліквідація мартенівського виробництва і глибока модернізація агломераційних фабрик на АМКР, які є основними забруднювачами в місті.


 

01 лютого 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради