Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

В інших містах закривають спортивні школи, а у Кривому Розі – розвивають: в ДЮСШ №2 встановили підігрів води у басейні, - Ступак

Створено: 2017-02-01 09:21:51Оновлено: 2017-02-01 09:24:46

Кривий Ріг – одне з небагатьох міст Дніпропетровської області, в якому не тільки збережена мережа дитячо-юнацьких спортивних шкіл, але й виділяються кошти з міського бюджету на їх розвиток і модернізацію.

Уцьому відношенні знаковими для спортсменів стали останні роки: за програмою мера Юрія Вілкула щодо підтримки дитячого та юнацького спорту проведені ремонти – капітальні і поточні - у всіх 10-ти ДЮСШ міста.

Голова міського спорткомітету Олександр Ступак сказав: «Ми добре розуміємо - для того, щоб наші спортсмени змогли досягти висот у спорті та прославляли Кривий Ріг на змаганнях найвищого рівня, необхідно створити для них найкращі умови. Завдяки системній роботі за останні шість  років зроблено дійсно дуже багато. Щороку з міського бюджету виділяються гроші на підтримку дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Крім цього, у 2016 році, за завданням мера Юрія Вілкула, кошти були спрямовані на підвищення енергоефективності будівель, впровадження сучасних енергозберігаючих технологій».

Зокрема, було вирішено питаня підігріву води у плавальному басейні ДЮСШ №2, розташованому в Інгулецькому районі.

Директор ДЮСШ Петро Малиш сказав: «У нас застосували німецьку технологію. Раніше підігрів води залежав від подачі теплоносія. Коли десь йшли ремонтні роботи, басейн стояв холодний, що, безумовно, позначалося на тренувальному процесі. А тепер, коли встановили теплонасоси, вода завжди тепла і наші вихованці можуть цілий рік відвідувати заняття з плавання».

 «Завдяки сучасним насосам, ми не тільки створили комфортні умови для тренування і підготовки юних плавців, а у нас у відділенні з плавання займається понад 200 дітей. Крім цього, тепер ми можемо економити електроенергію. Теплонасоси в сім разів економніші, ніж звичайні електронагрівачі. Для нас - це величезний плюс. Ми вдячні Юрію Григоровичу за таку підтримку і розвиток юнацького спорту у  місті», - зазначив П. Малиш.

Довідково:
У рамках міської програми мера Юрія Вілкула з підтримки спорту у Кривому Розі в 2016 році:
- Було розпочато реконструкцію запасного футбольного поля спорткомплексу "Металург", Металургійний район (демонтажні роботи,
пристрій дренажу і основи поля під синтетичне покриття "Штучна трава", мережі зовнішнього освітлення, мережі водовідведення, влаштований фундамент і монтаж металоконструкції трибун. Роботи будуть завершені у другому кварталі 2017;
- Проводиться капітальний ремонт 50-ти метрового плавального басейну палацу водних видів спорту ДЮСШ №1
, Металургійний район. Завершення робіт - у IV кварталі 2017;
- Проводиться капітальний ремонт 25-метрового плавального басейну ДЮСШ №10
, Саксаганський район. Проведено капітальний ремонт системи каналізації, роздягалень, душових, туалетів, освітлення і стелі басейну.
- Проведено капітальний ремонт по заміні вікон на металопластикові в ігровому спортивному залі   ДЮСШ №3, Центрально-Міський район.
- Проведено капітальний ремонт системи опалення, водовідведення та електроосвітлення в ДЮСШ №4, Покровський район.
- Проведено поточний ремонт по заміні труб водопостачання і електроосвітлення в приміщенні басейну ДЮСШ №6 Покровського району.
- Проведено капітальний ремонт по заміні вікон на металопластикові в спортивному залі боротьби і художньої гімнастики, ремонт системи каналізації, душових ДЮСШ №5 Тернівського району
.- Проведено капітальний ремонт фасаду будівлі ДЮСШ №9, Довгинцівський район.


 

01 лютого 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради