Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Криворізькі програми з підтримки власників багатоквартирних житлових будинків визнані одними з кращих в Україні

Створено: 2017-11-10 11:22:01Оновлено: 2017-11-10 11:26:27

У Києві пройшов Міжнародний конгрес з питань реформування житлово-комунального господарства України. Свій досвід, програми і розробки на форумі презентували і представники Кривого Рогу.

Заступник міського голови з питань ЖКГ Олександр Катриченко виступив модератором на галузевому форумі в секції «Житлово-комунальне господарство». Як позитив відзначено кількість створених у місті об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) - зараз їх 454 та муніципальні програми підтримки таких об'єднань.

Програма мера Юрія Вілкула з підтримки ОСББ у Кривому Розі працює 5 років. За цей час виконано 149 капітальних ремонтів на 79 будинках. В цілому на програми, спрямовані на підтримку власників багатоквартирних житлових будинків, протягом 2012-2017 років спрямовано з міського бюджету понад 125 млн.грн. Це дозволило поліпшити умови проживання мешканців близько 300 багатоквартирних будинків.

«Ми розуміємо, що самостійно утримувати і модернізувати своє житло людям зараз нелегко. Тому навіть в умовах хронічного недофінансування державою сфер освіти, медицини, соціальних виплат, місто знаходить можливості , аби підтримати ОСББ. Для справедливого розподілу коштів у 2017 році було проведено конкурс «Мій будинок - ОСББ». 25 переможців на умовах співфінансування змогли провести необхідні роботи в своїх будинках. Причому міський бюджет взяв на себе 90% фінансування», - зазначив О.Катриченко.

Важливо зазначити, що обсяг підтримки міста у проведені капітальних ремонтів для ОСББ є найбільшим в Україні – люди  вкладають всього 10% коштів.

20 об'єднань-учасників конкурсу «Мій будинок - ОСББ» вже провели за допомогою міських коштів капітальні ремонти, в основному криворіжці робили для своїх будинків нові дахи. До кінця цього року заплановано виконати всі проекти переможців. На їх реалізацію з міського бюджету виділено 10 млн.грн. Проведення конкурсу планується і в наступному 2018 році.

«Ми вдячні успішній спільній взаємодії в сфері реформування житлово-комунального господарства країни органам місцевого самоврядування. Одним із прикладів такої продуктивної роботи є Кривий Ріг, сподіваємося на ефективність вашої роботи і в подальшому», - сказала начальник Управління житлової політики Мінрегіону України Світлана Старцева.


 

10 листопада 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради